lauantai 10. elokuuta 2013

Lanitium ex Machina romney


Hitsin elämä haittaa harrastamista, enkä ole ehtinyt kirjoittamaan kuville tekstejä. Toivottavasti lukijoita jaksaa kiinnostaa monen viikon takaiset asiat. Yksi Tour de Fleece kehruistani on tämä ihana vyyhti. Eikö olekin kaunis? Ihastuin väreihin Lanitium ex Machinan Etsy-kaupassa ja letti oli pakko tilata, kun Tourin kunniaksi sai alennustakin. Joskus vain tulee sellainen fiilis, ettei voi elää ilman jotain tiettyä juttua. kun sen näkee ja tämä oli ehdottomasti yksi niistä. Värin nimi on Blackberry ja siinä on juuri niitä liiloja ja violetteja, joista niin kovasti pidän.

Kuitu: Lanitium ex Machina romney-topsi värissä Blackberry
Väline: Majacraft Rose ratio 6,1:1 välityssuhteella
Lanka: Kaksisäikeinen 515 metriä / 136 grammaa (Ravelry)
Fiilis: Mikä kiilto ja värit! Mahtavaa!

Romney-lampaiden villa ei ole kaikkein pehmeintä, mutta silti oikein miellyttävää villa. Hrkimpiä varmasti kutittaisi, mutta minua ei vähäinen karheus haittaa. Kuiduilla on sopivasti pituutta ja kivasti kiiltoa. Romney kuuluu niin kutsuttuihin pitkävillaisiin lammasrotuihin, joiden villaa olen vähemmän kehrännyt. Tämä on kuitenkin ominaisuuksiltaan lähempänä bfl:ä kuin sitä kovin hiusmaista ja liukasta wensleydalea. Kaiken kaikkiaan oikein miellyttävä kehrättävä ja kehrään varmasti tätä joskus lisääkin.


Rrrrrrakastan näitä värejä. Missään kuvassa ei tietenkään toistu värit täysin luonnollisina. Osa on selvästi ylivalotettuja ja sen näkyy kyllä taustastakin. Toisaalta violetit ovat kai vaikeimpia värejä ja sävyjä saada toistumaan kuvissa edes joten kuten oikein. Villan sävyt ovat niin lähellä toisiaan, ettei lopputulos ole kovin levoton. Kehräämisessä yksi parhaista asioista on värit ja niiden "jännittäminen". Lopputulosta en pysty arvaamaan etukäteen. Ehkä sitten, kun on enemmän kokemusta. Craftsy-kurssi värjättyjen villojen kehräämisestä on antanut itsevarmuutta ja näkemystä asiaan, mutten vielä osaa suunnitella värejä etukäteen


Unohdin ottaa kuvat valmiista säikeistä, joten siksi todella tökerö kuvanmuokkaus. En suunnitellut värejä mitenkään, vaan vedin topsin suunnilleen keskeltä poikki ja kehräsin ensin toisen ja sitten toisen. En välittänyt edes punnita topsia tasan puoliksi. Tiesin joutuvani joka tapauksessa puljaamaan vähän, että saan kaiken säikeen kaksinkertaiseksi, joten grammoilla ei ole niin väliä. En kuitenkaan osaa kehrätä kahta täsmälleen saman mittaista säiettä. Tuskin kukaan osaa.

1 kommentti:

ArualMaria kirjoitti...

Hurjan kauniilta näyttää! Herkullista mustikkaa. :)