keskiviikko 14. elokuuta 2013

Taistelu Gretel-myssystä


Sain joululahjaksi uusimman Debbie Stollerin Stitch and Bitch -sarjan osan Sankarineulojan käsikirja ja halusin tietysti heti neuloa siitä jotain. Päätin neuloa Ysolda Teaguen suunnitteleman Gretel-myssyn, sillä siihen sattui olemaan sopiva lanka. Neuloin pari vuotta sitten Gretelin punaisesta alpakkalangasta, mutta myssy on niin hyvin mallinen, että halusin neuloa toisen. Alointin innoissani tämän pieneksi välipalaksi siis tammikuussa. Kirjassa, toisin kuin Ravelryn kautta ostetussa ohjeessa, ei ole kaavioita, mutta päätin, etten anna sen haitata. Neuloin ja purin myssyä sitkeästi muutaman kerran ja sitten se ufoutui. Jälkikäteen en yhtään ihmettele, mutta olisi ollut kiva neuloa kirjan ohjeesta, mutta totuus on kuitenkin se, että englanninkieliset ohjeet ovat helpompia seurata ja kaaviot helpottavat palmikkoneuleiden neulomista huomattavasti.

Projekti: Gretel II (Ravelry)
Ohje: Gretel by Ysolda Teague (Stitch 'n Bitch Sankarineulojan käsikirja)
Koko: 56 cm
Lanka: Tummanliila Schachenmayr nomotta Alpaka Fashion
Menekki: 90 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 3,5 mm 100 cm -pyöröpuikot
Fiilis: Ihana malli ja vielä ihanampi väri. Täydellistä! 

Otin Tourin jälkeen myssyn uudelleen puikoille. Jäljitin kaavioiden avulla palmikonkiertoja laskien, missä päin ohjetta olin menossa. Purin puolet pois ja neuloin myssyn loppuun alkuperäisen ohjeen mukaan parissa päivässä, enkä joutunut purkamaan kertaakaan. Jostain syystä en osaa seurata rivi riviltä auki kirjoitettuja ohjeita kunnolla. Toisaalta suomeksi ei ole samalla tavalla vakiintuneita fraaseja kuten englanninkielisissä ohjeissa on. On toki mahdollista, että ohjeessa on virhe, mutten ole varma onko kyse siitä vai allekirjoittaneen kyvyttömyydestä tekemään ohjeiden mukaan.


Loin silmukat jollain erikoisemmalla tavalla, mutten kuollaksenikaan nyt yli puolen vuoden jälkeen muista, mikä tekniikka oli kyseessä. Ehkä se on tubular cast on, silä siltä myssyn reuna lähinnä näyttää. Tämän piti olla nopea juttu, joten en kirjoittanut mihinkään ylös mitään muistiinpanoja. Lanka on tummanliilaa  Alpaka Fashionia, jonka olen ostanut kauan sitten myssyä varten. Neljää vuotta ei pitäisi mennä langan ostamisesta neuleen valmistumiseen, mutta kun varasto paisuu yli 18 kiloon, niin se on hyvin todennäköinen tilanne. Alpaka Fashion on oikein miellyttävä lanka nueloa. Saatan ostaa toisetin. Minulla on ollut tarkoituksena ostaa huivia varten Dropsin Alpacaa, jossa on miltei identtinen väri muistaakseni 3969 punalila, mutten ole saanut aikaiseksi ja nyt on en ole päässyt sitä väriä missään edes hiplaamaan. Kaikkea mahdollista lankaa ei onneksi en ole hamstrannut. Täytyy harkita tilaamista, silä pidän tästä eläväisestä väristä.

4 kommenttia:

Pitko kirjoitti...

Kaunis myssy ja tosi ihana lanka.

Eiks ole jännä ilmiö, että mallin, jonka on jo omaksunut selkäytimiä myöten ja osaisi vaikka unissaan, saattaa jopa pari viikkoa myöhemmin olla täysin unohtanut! :)

Emma kirjoitti...

Kaunis palmikkoverkosto pipossa! Mie en kyllä uskaltais edes yrittää noin monimutkaisen kuvion neulomista ilman kaaviota, siitä kun se kokonaiskuva on niin paljon helpompi hahmottaa ja sisäistää.

Ingi kirjoitti...

Kaunis siitä tuli! Itsekin tykkään enemmän kaavioista ja tuskailen yleensä kirjoitettujen ohjeiden kanssa.

Kirsi kirjoitti...

Neuloin Gretelin juuri Sankarineulojan käsikirjan mukaan, enkä itse huomannut, että ohjeessa olisi ollut virhettä.

Hassua, ettei kyseiseen kirjaan oltu laitettu myssyn kaavioita, kun muihin ohjeisiin niitä on kuitenkin laitettu.