lauantai 30. tammikuuta 2016

Kirsikka ja Aprikoosi Bosworth


Kevään massiivinen värttinäinnostus johti unelman toteuttamiseen. Tilasin keväällä ensimmäiset värttinät Bosworth'lta. Valinta oli erittäin vaikea, mutta päädyin kirsikkapuiseen Midiin ja aprikoosipuiseen Miniin, jotka molemmat painavat 24 grammaa. Olen edelleenkin ihastuksissani käsinsorvattuista kaunottaristani. Koko vuosi 2015 meni ihan värttinöiksi, enkä paljon muuta tehnytkään kuin lukenut kirjoja ja kehrännyt.

Kuitu: Nunoco Batt Droppings -karstalevy
Väline: Bosworth Midi-värttinä 24 grammaa
            Bosworth Mini-värttinä 24 grammaa
Lanka: Kaksisäikeinen 272 metriä / 52 grammaa (Ravelry)
WPI: 20
Fiilis: Tulipa ohutta, mutta kaunista.

Tour de Fleece alkoi pian Bosworth-värttinöiden saapumisen jälkeen, joten luonnollisesti osallistuin Tourille värttinöineni. Kehräsin Nunocon Batt Droppings -karstalevyn, joka on siis heidän jämäkuiduistaan myllyttämiä yllätyskarstalevyjä. Nunocon kehruuvillat ovat ihania ja olen niitä kehräillyt viime aikoina. Langasta tuli ihanaa, mutta aivan tolkuttoman ohutta. Kehrään värttinöillä todella ohutta ja yritän opetella kehräämään järkevän paksuisia säikeitä.

Kuitu: Nunoco Batt Droppings -karstalevy
Väline: Bosworth Midi-värttinä 24 grammaa
            Bosworth Mini-värttinä 24 grammaa
Lanka: Kaksisäikeinen 277 metriä / 52 grammaa (Ravelry)
WPI: 20
Fiilis: Valtavan kaunis, mutta todella ohut lanka.

Tourin jälkeen kehräsin toisen Nunocolta tilaamani Batt Droppings -karstalevyn. Tämä on pinkeillä silkkinoileilla ryyditettyä tummanviolettia merinoa ja tästä tuli aivan yhtä turkasen ohutta. Värttinäkehrääminen vaatii vielä opettelua, sillä neulon aika vähän todella ohuita pitsilankoja ja käsinkehrättyä olisi kiva neuloa. Tourin jälkeen oli kiva nautiskella kehräämisestä ilman paineita ja kesäpäivistä terassilla teekupin kanssa ja päivitellä Instaan kuvia sievistä värttinöistä.

Ei kommentteja: