sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Jotta elämä ei olisi liian helppoa

Olo on kuin olisi seinään juossut. Kun menee hienosti ja lujaa, ei osaa valmistautua tulevaan vastoinkäymiseen. Isä joutuin aamuyöllä sairaalaan ja syntymäpäiväjuhlat jäivät pitämättä. Minä joudun täältä toiselta puolelta Suomea etähuolehtimaan perheestä. Päätä särkee ja mikään ei huvita. Kirjoita tässä mielentilassa nyt sitten opiskelujuttuja. No hengenhätää ei onneksi ole. Voisivathan asiat olla toki huonomminkin. Ainakin isä jaksaa rissata ja olla hankala siellä sairaalassa. Hohhoijaa.

Neulerintamalla hiljaisempaa. Ensimmäinen baijerilainen on melkein kantapäässä. Neulon seitsemällä puikolla. Jalkapohjan silmukat ovat kahdella kahden millin puikolla ja kuviot jalkapöydällä ovat kolmella kahden ja puolen millin puikolla. Lisäksi pitää tietysti olla ne kaksi erikokoista puikkoa, jotta neulonta voi jatkua. Ihme venkoilua, mutta näin taitaa tulla sopivin sukka.

Shettis on kolmatta kertaa pingottumassa. Josko nyt sitten tulisi hyvännäköinen huivi tuloksena. Aloin haaveilla kangastauluista, jotka olisivat styroksisia sisältä. Tarpeeksi suuriin olisi hyvä neulata huivit pingottumaan ja samalla olisi varmaan kotoisempaa, ettei olisi niin paljaat valkeat seinät. Tämä on kuulemma aika ankeannäköinen asumus. Itse olen jo tottunut ja en hirveästi kärsi. Ei opiskelijakämpän ole tarkoitus olla koti, mutta sellaiset neuleenpingotustaulut olisivat aika makeat. Kunnolla kokoa niin, että isotkin huivit mahtuvat pingottumaan.

Ihmeluirake oli siis Moonlight Sonata Shawl Teeteen Alpakasta. Lanka on aivan taivaallista. Rakastuin tähän lankaan lopullisesti nyt kun sain sen puikoille, mutta ohje oli pettymys. En loppujen lopuksi pitänyt siitä sittenkään ollenkaan. Luirake meni purkuun ja katselen jonkin muun ohjeen ihanaisella Alpakalle. Heti, kun keksin jostain rahaa ostan pinkkiä tai punaista Alpakkaa ja teen itselleni luksushuivin. Puikoille päätyi Icarus Shawl, sillä tarvitsen kipeästi luentoneuletta huomiseksi. Ainakin ensimmäinen kaavio näyttää aika yksinkertaiselta. Lankana on viime kuussa torilta Käsityökauppa Ilosta ostamani Trekking Pro Natura. Lopuksi kukkakuva, ettei menisi liian ankeaksi viestiksi. Eilen aukesi ensimmäisen kuparilehteni ensimmäinen kukka. Vain kymmenisen viikkoa sitten laitoin pistokkaan multaan.

Ei kommentteja: