perjantai 3. lokakuuta 2008

Baijerilaiset


Voi kun olisi niitä välikoon puikkoja. Taas olen tilanteessa, jossa 2 mm on liian vähän ja 2,5 mm liikaa. Märgggh. Tai sitten neulon kuvioita 2,5 millisillä ja pohjaa 2 millisillä. Jos jouluksi vaikka tilaisin Knitpicksin Harmony -sukkapuikkosetin. Joulu, mikä ihana tekosyy. Kerran vain kirpaisisi ja sitten olisi kunnon sukkapuikkoja ja ne kuuluisat välikootkin. Minulla on tiukka käsiala ja puikkojen koolla on merkitystä. En ymmärrä, miten jotkut voivat neuloa nalleakin 2 millisillä puikoilla, mutta niin ne vaan tikuttavat ja nättiä tulee. Minä vääntäisin puikot rusetille ja neuleesta tulisi peltiä, jos minä yrittäisin moista. Mutta tosiaan. Tästä nyt pitäisi tulla Baijerilaiset kärjestä aloittaen. Aloituksen lainasin Firestartereista ja sovellan Neulovan lantun ohjetta ja mitähän vielä. Täytyyhän sitä itseään kunnioittavalla neulojalla olla yhdet baijerilaiset käytössä. Vuosi sitten tekemäni baijerilaiset ovat Sandnesin Lanettia ja eihän sellainen kestä. Päkiä kuultaa jo läpi. Pian ne on kävelty puhki, vaikka olen yrittänyt niitä säästää unisukkina. Voi, kun Lanett olisi tekokuidulla vahvistettua. Se olisi aivan täydellinen lanka. Langoista puheen ollen. Sorruin hamstraamaan Bambua poistolaarin pohjalta euron kerä. Harmi, ettei ollut vaaleanpunaista, mutta kahdeksan kerää lähti silti matkaani.

2 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Munkin baijerilaiset on Lanettista ja oonkin käyttänyt niitä tosi säästeliäästi. Jossain vaiheessa kiinnostais kans tehdä tollaset kärjestä alotettavat ja pitemmällä varrella. Baijerilais-polvisukat, riittäisköhän kärsivällisyys..?

khr kirjoitti...

Lähdetäänkö siitä, että minä en pysty neulomaan nallea kolmepuolosia pienemmillä. En muista koska olisin mihinkään lankaan käyttänyt alle kolmosen puikkoja. Eli et ole yksin :)