maanantai 8. marraskuuta 2010

Baudelairet


Projekti: Baudelaire (Ravelry)
Ohje: Baudelaire by Cookie A. (Knitty)
Koko: noin 38
Lanka: Punainen Anttilan Corallo 100 g
Puikot: KnitPicks Harmony 2,75 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Aika rumat, mutta menköön

Baudelaire-sukkaohje on vaivannut minua kauan. Olen yrittänyt useilla eri langoilla ja aina ollut tyytymätön lopputulokseen. Nyt en enää aio purkaa, enkä koskea koko ohjeeseen enää ikinä. Pitänee myöntää itselleen, että sillä ei kertakaikkisesti tule silmääni miellyttäviä sukkia. Jaloissa ne näyttävät ihan ok:lta, mutta muuten ne ovat epämuotoiset. Pitsi vetää niin pahasti kasaan, että sukan muoto kärsii. Kantapäästä en tykkää edelleenkään ulkomuodon vuoksi. Se näyttää pussilta, vaikka istuukin ihan hyvin. Onneksi nämä eivät ole itselleni. Toivottavasti saaja ymmärtää arvostaa kärsimyksiäni. Tämä vaan on minulle jotenkin sellainen pahan ilman (lintu) ohje. Ehkä vika on odotuksissani. Ne, kun eivät aina ole ihan realistisia. Ohje on kuitenkin suosikki suunnittelijan. Häneltä on ilmestynyt juuri uusi sukkakirja, jota himoitsen kovasti, vaikka edellisenkin neulominen on kesken.


Anttilan Corallo oli ihan mukavaa neulottavaa. Paksuus vähän yllätti, sillä odotin metrimäärän vuoksi langan olevan selvästi Novitan Nallea ohuempaa, mutta Corallo tuntuu ihan yhtä paksulta. Kulutuksen ja pesun kesto jää arvoitukseksi, mutta Coralloa on vielä kolmiin sukkiin varastossani.


En ole ehtinyt enkä jaksanut neuloa viime päivinä. Baudelaireja tikutin väkisin päänsärystä huolimatta valmiiksi ja olin vähän aikaa tyytyväinen, että sain ajoissa sukat valmiiksi, mutta kun minun piti viikonloppuna alkaa niitä kuvaamaan ja blogaamaan, havaitsin, että toisessa on melkein 5 senttiä pidempi varsi ja kaksi oikein, kaksi nurin -joustinneule yksi oikein, yksi nurin -joustimen sijaan. En muista koskaan hölmöilleeni näin pahasti minkään neuleen kanssa. Ilmeisesti pitää jättää väkisin neulomiset väliin ja neuloa vain kun siltä tuntuu. No onneksi nämä ovat kärjestä aloitetut, joten joustinongelmat sain pienellä purkamisella ja neulomisella korjattua.

Ps. Uusi Ulla on ilmestynyt.

4 kommenttia:

Miia-Rebekka kirjoitti...

Mun silmääni nuo on oikein kauniit sukat! Niin jalassa kuin irrallaankin.

Tuo Cookien uusi sukkakirja on saatava. Tosi kauniita malleja. Näyttäisi olevan vielä enemmän mieleeni kuin sen edellisen mallit.

Riikka kirjoitti...

Nätit sukat! =) Tuo lanka onkin mulle ihan outo...

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kauniit!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa kauniit sukat.