torstai 9. joulukuuta 2010

Winter Thaw Shawl

Pientä blogihiljaisuutta on ollut ilmassa, kun oikein mistään projektista ei voi blogata. Silti neulontaa on tapahtunut taustalla paljonkin. Joululahjaneuleet ovat hyvällä mallilla ja valmistuvat kerrankin ajallaan ja pääsen joulun alla jo muiden neuleiden kimppuun. Sitten täytyykin kaivaa taas SYTYCK-neule esiin. Onneksi tämä huivi valmistui odotettua nopeammin ja pääsin blogaamaan viimein blogaamaan. Paksusta langasta valmistuu äkkiä huiveja. Ystävättärelleni lupaamani huivi valmistui näin sopivasti ennen joulua.


Projekti: Winter Thaw -huivi (Ravelry)
Ohje: Spring Thaw Shawl by Cheri McEwen (Ravelry)
14 lehtikuviota ja ohjeen Intermadiate Edging -reuna.
Koko: 145 cm x 75 cm
Lanka: Sininen Lankatavaratalo Kauhavan Kangas-Aitan Inka
Menekkki: 230 grammaa
Puikot: Addi Lace 4 mm 100 cm -pitsipyöröpuikot
Fiilis: Kaunis niin kaunis!Tätä Spring Thaw Shawl -ohjetta suosittelen lämpimästi. Varsinkin reunakuvio on todella kaunis ja ohje ei ole kovin vaikea. Muoto on kaunis sirppi ja istuu ihanasti harteille. Hiukan tekisi mieli tehdä toinen jostain ohuemmasta langasta. Olin aluksi hiukan pettynyt huivin kokoon. Odotin langan venähtävän kasteltuna enemmän, mutta ilmeisesti langan merinovilla piti langan paremmin kasassa kuin aiemmin kokeilemani alpakkamerinosekoitteet. Tavoitteena oli hiukan suurempi, mutta huivi kelpaa kuulemma tämän kokoisena oikein hyvin, joten en ala purkamaan ja neulomaan uudestaan reunoja. Laskeskelin, että kahdella lisäkerällä saisin 30 senttiä leveyttä lisää, mutta toisaalta yli 300 grammainen huivi on jo hiukan painavan tuntuinen harteilla. Ainakin minun mielestäni.


Lankaan olin ihan kohtuullisen tyytyväinen. Kerät olivat kyllä pikkasen pieniä 50 grammaisiksi ja viisi kerää painoivat ilman vyötteitä vain 235 grammaa. Yhdessä kerässä oli solmu, mutta lanka oli pehmeää eikä karvannut läheskään niin paljon kuin odotin. Lanka ei myöskään päästänyt väriä, mitä muistin pelätä vasta, kun olin levittänyt huivin valkoiselle matolleni pingottumaan.

Hyvää joulun odotusta lukijoilleni!

4 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Oi kun on upea huivi! Värikin on kaunis :).

Emma kirjoitti...

Varsin komea huivi!

PikkuUnelmia kirjoitti...

Ihananupeanmahtava!

enkulin käsityöt kirjoitti...

OOOOhhh tätä kauneutta