tiistai 21. joulukuuta 2010

Reissuneule

Näin joululahjaneuleiden valmistuttua pääsin aloittamaan uusia projekteja. SYTYCK-neule vaatii vähän ajattelua, purkamista ja funtsimista ennen kuin otan sen taas esiin. Lupasin ystävälle, että neulon hänen äidilleen sukat, joten päädyin aloittamaan niitä ensimmäisenä, kun keskeneräisiä projekteja tuntui olevan jotenkin vähänlaisesti, varsinkin kun pari meni purkuun.


Projekti: Angee (Ravelry) 
Ohje: Angee by Cookie A. (Sock Innovation)
Koko: Noin 39
Lanka: Tumma Fuksianpunainen Gjestal Silja Sock Yarn
Menekkki: 90 grammaa
Puikot: KnitPicks Harmony 2,5 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Komeat! :D

Muistin kerrankin neuletapaamisen torstaina ja sinne piti keksiä kiireesti jokin projekti, sillä kesken ei ollut mitään, mitä olisi voinut neuloa. Revontulen kaaviot olivat tulostamatta ja eikä se tai mikään muukaan keskeneräisistä ollut oikein matkaneule. Olin aloitellut sukkia aiemminkin. Alunperin ajattelin tehdä Twisted flower -ohjeella sukat, mutta mallissa on aivan liikaa silmukoita tälle Gjestalin Silja-sukkalangalle siitäkin huolimatta, että kuviot vetäväst kovasti kasaan. Se malli ilmeisesti kaipaa hiukan ohuempaa lankaa, Rancoa tai jotain. Step oli puolestaan aivan liian ohutta.


Seuraavaan yritykseen kaivoin esiin Sock Innovation -kirjan, jonka mallien toteuttaminen on ollut agendassani. Olin pohtinut takaperoisen aakkojärjestyksen jatkamista, mutta Lindsay-ohjeen kuvio tökkii. Se on ihan kivannäköinen, mutta sen neulominen on tuskaa. Liian monen silmukan kavennukset olivat ongelmana, jos en han väärin muista. En sitten yrittänyt sitä uudelleen. Neuletapaamisessa kokeilin Glynis-ohjetta, mutta siinä oli tuskallisia kavennuksia, joihin kypsyin ja otin kokeiluun Angee-ohjeen. Olin vähän kahden vaiheilla, onko siinä liikaa silmukoita ja tuleeko sukasta liian suuri, mutta toistaiseksi hyvältä vaikuttaa.


Angee oli viihdykkeenä pendolinossa ja bussissa puolen Suomen halki ja edistyi kokonaisen sukan verran. Bussissa pelästyin, että olen hukannut yhden puikoistani ja pelkäsin sen jääneen pendolinoon. Onneksi viereinen penkki vapautui porvoon jälkeen ja löysin puikkoni. Joku nuori nainen istui 2,5 millin KnitPicksin päällä Helsingistä Porvooseen huomaamatta mitään ja puikkokin selvisi ehjänä. Onneksi puikko löytyi. Olin jo vähällä alkaa itkemään kadonnutta puikkoa. Se olisi jo toinen parin kolmen vuoden aikana, eikä uusien KnitProiden tilailu oikein innostaisi.


Kotikotiin päästyäni hoksasin, että nämä sukat ehtivät vielä pukin konttiin, jos pidän vähän vauhtia. Sunnuntai-iltana huomasin kiilakavennusten jälkeen, että toisen sukan varsi oli tuuman verran lyhyempi. Toisen sukan varressa on jokin virhe, jonka vuoksi sukat eivät ole samanlaiset. En löytänyt virhettä enkä tiedä mikä se on, mutta sukista ei huomaa, että ovat hiukan erilaiset, joten en ota siitä stressiä. Olen lopputulokseen tyytyväinen ja yllättäen lankakin riitti paremmin kuin hyvin, vaikka metrejä onkin kerässä vain 150. Olin varautunut kolmella kerällä ja nyt jäi yksi kokonaan käyttämättä.

5 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa upeat ja hyvän väriset sukat.

Toivotan rauhaisaa ja tunnelmallista Joulua Sinulle.

MariJ kirjoitti...

Kauniit sukat!

Heidi kirjoitti...

Ihanat! Olen miettinyt tuosta kirjasta äidille sopivia sukkia ja nythän se tuli ratkaistua, kuvio kun näyttää kielolta, joka on sattumoisin äitini lempikukka. (P.S. Koska rakastan mysteerejä, niin löysin sun virheen :) Ei kyllä ollut ihan ilmiselvä...)

Miia-Rebekka kirjoitti...

Kauniit!
Minä kans alotin Angeet, mutta ne jäi aina vaan pyörimään ja pyörimään tuonne keskenerästen koriin, että purin pois. Alotin ne kaiken lisäks raidallisesta langasta joten kuvio ei näkynyt kunnolla. Kokeilen joskus paremmasta langasta.

Anonyymi kirjoitti...

Hienot sukat on!

Mukava kuulla, että jollain toisellakin sukan varret ovat välillä mystisesti erimittaiset, vaikka ohjetta on (mukamas) seurattu huolellisesti. :D