torstai 30. joulukuuta 2010

Minttumaarihuivi ja sukat

Välipäivien joululahjaneulepäivitys #5.

Itsenäisyyspäiväviikonloppuna päätin pitää vapaata elämän murehtimisesta ja keskityin neulomiseen ja viihteeseen. Juuri sopivasti perjantaina saapui uudet KnitPron pyöröpuikot, jotka piti pikimmiten koeajaa koeneuloa. Alpakkalanka ei ole niin pitsilankaa, etteikö sille hieman tylpemmätkin puikot sopisi, niin puikoille pääsi Minttumaari. Aivan ensimmäinen neulomani pitsihuivi oli Minttumaari ja se oli muotopuoli eikä koskaan päätynyt käyttöön. Kuvia on varmaan jossain blogini alkutaipaleella. Päätin sitten tehdä uuden, ettei jää vaivaamaan enää se, etten osannut Minttumaariakaan tehdä.


Projekti: Minttumaari (Ravelry)
Ohje: Minttumaari-huivi by Katja Kvintus (Ulla)
Koko: 140 cm x 70 cm
Lanka: Luonnonvalkoinen Teetee Alpakka
Menekkki: 120 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 3,5 mm 100 cm
Fiilis: Hieno!


Pitkä viikonloppu riittikin tämän huivin valmistumiseen. Neuloin ehkä hiukan liikaa, mutta tulipahan rentoiduttua kunnolla äänikirjojen parissa. Ja mitä jännittävämpi kohta kirjassa oli, sitä kovempaa vauhtia tulee neulottua. Puikot toimivat oikein mallikkaasti alpakan kanssa, vaikka ostinkin ne lähinnä pipojen ja myssyjen neulomista ajatellen. Tein huivin reunakuvioon vähän lisää kerroksia, jotta sain langan kulumaan miltei loppuun. Montaakaan grammaa ei jäänyt jäljelle. Kerien punnittelu kannatti. Pingotuksen ihme ilahdutti taas. Huivista tuli kooltaan noin puolitoistakertainen ja kuvio puhkesi kukkaan pingotettuna. Lopputulos on ihana, vaikka puikoilta huivi tuli tällaisena:


Viimeinen esiteltävä joululahja unohtui kuvata valmiina. Halusin tikuttaa viimeiseksi sukat ja hain mallia pitkään ja vaihdoinkin mallia muutaman kerran. En ollut ihan varma tuleeko tästä mitään, mutta sain kauniit sukat aikaiseksi. Tämä oli ensimmäinen projekti, jossa käytin kerrosmerkkejäni hakaneulojen sijaan. En ollut jotenkin ymmärtänyt missä tarkoituksessa kerrosmerkkejä käytetään, mutta näitä tehdessä merkkasin kerroksen vaihtumiskohdan oikealla kerrosmerkillä, eikä hakaneuloihin ole enää paluuta. Kerrosmerkkini ovat niin kauniita.


Projekti: Cross-rib socks (Ravelry)
Ohje: Diagonal Cross-Rib Socks by Ann Budd (Favorite Socks)
Koko: noin 38
Lanka: Valkoinen Zwerger Garn Opal Uni Solid 4 ply
Menekkki: 76 grammaa
Puikot: KnitPicks Harmony 2,25 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Kauniit!

Sukat ovat ensimmäiset, jotka olen Opalin sukkalangasta tehnyt ja olin lankaan tyytyväinen, kuten aiemminkin saksalaiseen laatuun. Lanka olisi ehkä voinut olla hiukan pehmeämpää, mutta uskon sen toimivan oikein hyvin. Sukkien kuvio on peilikuvana toisessa sukassa, jossa joustinneuleen poikki kulkevat diagonaalit ovat toiseen suuntaan. Malli on kirjasta Favorite Socks, jossa on useita suosikkiohjeitani. Monta on vielä neulomatta tästä kirjasta, mutta olen harkinnut Embossed leaves ja Waving lace -sukkaohjeiden uudelleen neulomista, sillä pidin niistä niin kovasti. Tämä malli oli Diagonal Cross-Rib socks, joka on ihan perussukka pintaneuleella, ranskalaisella kantapäällä ja nauhakavennuskärjellä. Kuvitelkaa kuva lopputuloksesta...


...Tähän.


Joululahjoja olivat myös aiemmin syksyllä esittelemäni Jacques Cousteau -pipo ja Ringwood-sukat.

1 kommentti:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kerrassaan upea huivi ja kauniit sukat.