tiistai 11. tammikuuta 2011

Koukkuamista

Juuri kun pääsin koukkuamisessa vauhtiin, alkoi peukalo kiukkuamaan. Olen virkkaamista vältellyt sen vuoksi, etten rasita peukaloani liikaa, mutta nyt joudun myöntämään itselleni, ettei koukkuaminenkaan sovi. Pääsin siis vauhtiin ja opin juuri rentouttamaan hartiat ja niskat, etten aiheuttaisi itselleni jännityspäänsärkyä, mutta peukaloni taipuu yliliikkuvan nivelen vuoksi väärään suuntaan jatkuvasti ja tulee kipeäksi. En saanut asentoa mitenkään korjattua, kun en jaksa keskittyä koko ajan peukalon asentoon. Äiti lopulta virkkasi reunaan nirkon, kun minun virkkaamisestani ei tullut mitään. Pitänee jättää koukkuamiskoukku pitkäaikaislainaan äidille, ettei tule mielitekoa koukuta.

Projekti: Tunisian crochet dishcloth (Ravelry)
Ohje: Ei mitään varsinaista. 60 silmukkaa
Koko: 24 cm x 24 cm
Lanka: Turkoosi The Cotton Garden Viola
Menekkki: 42 grammaa
Puikot: Inox 3,5 mm 30 cm koukkuamiskoukku
Inox 2 mm  virkkuukoukku
Fiilis: Koukkuaminen on koukuttavaa

Lanka on The Cotton Gardenin Violaa äidin varastoista. Vyötteessä  lukee tarjoushinnaksi kolme markkaa. Lienee jotain mummin aikanaan Anttilasta ostamia, kun väri on noin kamala, mutta pikkusiskoni tykkää tällaisista kamalista väreistä. Viola osoittautui 3,5 mm koukulla koukkuamiseen ihanteelliseksi. Se ei säikiintynyt lainkaan. Käytöstä en tiedä. Sen näkee sitten, kun pikkusisko kokeilee.

3 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Kivan näköistä pintaa. :)

- C kirjoitti...

Hei muillaki oululaisneulojilla tulee urheiluvammoja neulomisesta/virkkaamisesta, jeij! :D Just on neulontalakko päällä (ensimmäistä päivää) kun vasemmassa kädessä säteilee ihan peukalo/etusormi -akselilta tonne olkapäähän asti... Mutta icepoweria, pikku tauko ja jatkuu, eikö? ;)

MariJ kirjoitti...

Tuo "kamala väri" on mun lempivärini. :)