maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kirjavat sukat


Jossain mielenhäiriössä ostin tätä lankaa ensimmäset sukat tehtyäni lisää ja vähän lisää, kun se oli niin halpaa ja kivaa. Kivuus vaan loppuu aika äkkiä, kun neuloo kolmansia, neljänsiä ja viidensiä sukkia samasti kirjavasta langasta. Mutta nyt se on ohi. Ikinä en enää osta seitsemää kerää sukkalankaa sukkarojekteihin. Lopputulos onneksi miellyttää, eikä viimeinen pari lopulta ollut niin vastenmielinen neulottava, mutta se oli varmaankin hyvin veikeän ohjeen(pdf) ansiota. Onneksi olen ennakkoluuloton uuden kokeilija, enkä pelästynyt kummallisia ohjeita.

Projekti: Show-off Stranded Socks (Ravelry)
Ohje: Show-off Stranded Socks (Ravelry) by Anne Campbell
Koko: 38
Lanka: Punakirjava Schachenmayr nomotta Regia Stretch Color
Menekkki: 62 grammaa
Puikot: KnitPicks Harmony 2,25 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Nyt se lanka on loppu!


Valitsin tämän ohjeen pintaneulekuvion vuoksi, enkä edes tajunnut, että sukka-arkkitehtuurissa olisi mitään outoa ennen kuin ensimmäinen varsi oli jo puolimatkassa. Tiedän, että ohjeet pitäisi lukea läpi ennen aloittamista, mutten koskaa saa aikaiseksi lukea niitä etukäteen. Tässä mallissa ei neulota erikseen kantalappua, vaan aloitetaan kiilalisäykset sopivassa kohdassa, ja kun lisäyksiä on tarpeeksi käännetään kantapää, jonka jälkeen pääsee suoraan neulomaan jalkaterää. Ei siis kiilakavennuksia tai silmukoiden noukkimista kantalapunreunoista. Veikeää. Sukat eikät itsekseen ole kovin nätit, mutta vaikuttavat istuvan kivasti jalkaa. Istuvuutta hiukan epäilin etukäteen, mutta tämän ratkaisi vaikuttaa oikein toimivalta. Suosittelen ehdottomasti tätä ohjetta seikkailunhaluisille sukanneulojille ja niille, joita kiilat tai kantalaput ärsyttävät. Ja kuten näkyy tämä ohje toimii oikein hyvin kirjavien lankojen kanssa.

5 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Kivannäköinen tuossa tuo erilainen kantapääsysteemi! :)

Sara kirjoitti...

Hei, noi on oikein kivat! Täytyypä kokeilla sun kantapäävinkkiä :)

Raiku kirjoitti...

Vitsit, tuohan vaikuttaa kivalta ohjeelta. Olen just miettinyt, että mitä sitä keksisi yhdestä monivärisestä langasta, kun en tykkää mistään pitsikuvioista sellaisen kanssa eikä palmikot taas juuri näy. Tuolla kuviolla ei näyt tulevan sitä oksennusefektiä, joka monissa pintakuvio + pätkävärjätty lanka -yhdistelmissä tulee.

Kuulostaa myös hauskalta tuo erilainen kantapäärakenne. Ainakin kuvassa näkyy tosiaan istuvan sinun jalkaasi nätisti. :)

-maiju- kirjoitti...

Voi että, ompa hauskannäköiset sukat. Pakko olis kokeilla. Löytyyköhän tuosta ohjeesta mistään mitään suomennosta, mulla ku ei oikein hyvin tuo Lontoo taitu....

Anonyymi kirjoitti...

Miten tuon sukan kantapään kavennukset tehdään? Enkun taitoni on niin huono etten ymmärtänyt sitä ohjeesta. Lisäykset onnistui:)
Onko tuon kantapään ohje jossain suomeksi ?