perjantai 1. huhtikuuta 2011

Kai-Mei


Kai-Mei sukat valmistuivat. Olin jo startiitin kourissa ja haluaisin aloittaa uusia projekteja. Olin aikeissa päätellä langanpäät, kun tajusin, että toisessa sukassa on virhe. Olen tehnyt ensimmäisessä sukassa lisäykset väärin. Sen siitä saa, kun tekee montaa asiaa yhtaikaa. Yksi langanpää on päättelemättä, kun en ole ihan varma, haluanko purkaa vai en. Kai-Mei on ihan kiva malli. Pitsikuvion sijainti ei tahtonut parilla lukemalla avautua ja olin paiskata kutimen seinään, mutta parin päivän lepo käsityökulhossa auttoi ja neule jatkui mukavasti. Luulin, että tein ekassa sukassa kuviossa virheen, mutta tarkemmin ajateltuani totesin, että laskin vain kerroksia väärin. Ehdin jo iloita onnistumisesta, kun tajusin, että lisäysten sijoittelu on päin honkia.

Projekti: Kai-Mei socks (Ravelry)
Ohje: Kai-Mei by Cookie A (Sock Innovation)
Koko: 36
Lanka: Violetti Punta Yarns Merisock Space Dyed
Menekkki: 70 grammaa
Puikot: KnitPicks 2,25 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Väriterapiasukat!


Merisock on aivan ihanaa lankaa. Räveltämön puolella jutustelimme tästä langasta ja monelle oli sattunut Merisock-keriä, joissa yksi säie on tiukempi tai löysempi kuin muut. Minulla oli onneksi ihan priima kerä ilman solmuja tai muitakaan ongelmia. Luulen, että ongelma liittyy  Langassa on vain viisi prosenttia keinokuituvahvistetta, joten näistä taitaa tulla unisukat, sillä en oikein usko merinovillan kestävyyteen sukkakäytössä. Ja siksi virheen korjaaminenkaan tuskin on tarpeen. Nautin eniten langan tuntumasta. Kuvissa on väri liian sininen, mutta olkoon. Väri on vähän vaikea kuvattava. Vähän harmittelen, etten ostanut toista vyyhtiä.

-------------

Lopuksi lankalaihdutustiedote maaliskuulta. Lankaa kului 550 grammaa ja hiukan alta kaksi kilometriä. Luvuissa on 50 grammaa ja 120 metriä hiukan huijausta, sillä tungin yhden lankakerän puikkotyynyn täytteeksi, mutta lankavarasto keveni, joten sekin on minusta laskettavissa lankalaihdutukseen. Kummasti langankulus on koko alkuvuoden ollut tasaista puolen kilon luokkaa. En olisi uskonut, että se on niin tasaista. Lankavaraston koko on painunut alle kymmenen kilon.

8 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Suloiset sukat! Miulta jäi tuo merisock messuilla ostamatta, kun sen rakenne vaikutti mustine säikeineen epäilyttävältä. En kyllä oo siitä mitään pahaa kuullut, ois kuitenkin pitänyt ottaa ne matkaan...

Judiuni kirjoitti...

Ei tässä Punta yarnsin Merisockissa mitään mustaa säiettä ole. Ettet nyt sekoita Regia Hand-dye Effectiin. Siinähän on sellainen musta muovisäie joukossa ja se kyl vaikuttaa epäilyttävältä.

ankkis kirjoitti...

kaunis kuvio

Heidi kirjoitti...

Kauniit sukat eikä virheitä ainakaan huomaa!
Mulla on yhet merinovillasta neulotut sukat, jotka ajattelin unisukiksi, mutta kummasti on eksyneet käyttöön muutenkin. Eikä kyllä näy merkkiäkään purkautumisesta :) Tosin Merinosockin laadusta en sen kummemmin tiedä, mutta jos siinä polyamidia on, niin voisin kuvitella sen kestävän.

hillanen kirjoitti...

Ne ovat hyvin ihanat!

Emma kirjoitti...

Ei kyllä mie ihan varmasti muistan että se oli merisockia mitä messuilla hiplasin, koska kyseisellä myyjällä ei ollut muuta kuin punta yarnsin lankoja tiskissään :D Olisikohan siinä erässä sitten ollu erilainen koostumus tms...

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat sukat ja kaunis malli

Neulisti kirjoitti...

Sukkien neulominen on minusta yleensä tylsää, mutta tämä malli näyttää siltä, että pitäisi mielenkiinnon yllä! Pitääpä ehkä ottaa kokeiluun.. :)