sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Mennyttä ja tulevaa vuotta


Viimeinen yhteenveto viime vuodesta voisi olla paikallaan. Ei ketään varmaan kiinnosta, mutta ainakin itselle on kiva kirjata muistiin, millaiset luvut viime vuodesta saa irti. Varsinaisia projekteja neuloin ja virkkasin 38. Aiempiin verrattuna kovin vähän, mutta ne olivat ehkä hieman suurempia kuin aiemmin. Luku olisi suurempi jos laskisin lumihiutaleet ja muut pikkujutut, joita tein hexipuffit mukaan lukien 87. Projekteihin lukeutuu ainakin torkkupeitto, 3 villatakkia, 12 sukat, 5 pipoa, hihatin, 4 kaulanlämmitintä ja niin edelleen. Kaksi villatakkia ja kaksi pipoa on kuvaamatta ja esittelemättä. Mustat ribbipipot eivät jostain syystä inspiroi yhtään ja en ole saanut villatakeista siedettäviä kuvia vielä. Ei liene vaikeaa arvata, ettei yllä olevaa kuvaa ole otettu lähiaikoina.

Kulutin lankaa 6,25 kiloa eli 20 kilometriä ja hävitin muilla tavoin (myin tai lahjoitin) melkein kaksi kiloa lankaa. Silti lankatase jäi liki kilon plussan puolelle, sillä ostin taas lankaa enemmän kuin käytin. Reipas 9 kiloa tuntuu kamalalta määrältä lankaa, enkä edes kehtaa ajatella miten paljon rahaa niihin on mennyt. Vetoan siihen, että jokaisella on jokin pahe. Minulla on langat. Jos en olisi ostanut viisiä tahi kuusia villatakkilankoja olisin varmaan saanutkin lankavarastoani laihdutettua. Huihai, lanka ei pilaannu.


Missään lankalaskelmissa ei ole kehruuvilloja tai käsinkehrättyjä lankoja mukana, sillä ne ovat asia erikseen, ja toisaalta olen kehrännyt niin vähän, että hävettää ihan. Kaksi kiloa ja kolme kilometriä lankaa, johon olen kehrännyt melkein 8 kilometriä säiettä. (Kyllä, kaikki on ylhäällä taulukkolaskennassa.) Luvuista puuttuu vajaat puolikiloa villatakkiprojektin villaa. En tiedä metrejä, mutta joku reilut kilometriä säiettä pitäisi ainakin olla, mikäli olen tavoitelankaan pääsemässä. Suuria lukuja, mutta minusta tuntuu silti, että olen kehrännyt kauhean vähän. Elämäntilanne haittaa kehruuharrastusta. Ehkä olisi kuitenkin pitänyt hankkia matkarukki.

Entä alkaneena vuonna? En tee uudenvuodenlupauksia, sillä en pitäisi niitä kuitenkaan. Yritän blogata ahkerammin, neuloa lahjat ajoissa, päätellä ja viimeistellä projektit heti niiden valmistuttua ja kehrätä enemmän. Ehkä siinä on tavoitteita tarpeeksi ja tulossa on varmasti myös uusia kujeita. Tärkein tavoite tietysti on se, ettei tästä vuodesta tule yhtä alavireinen kuin viime vuodesta. Oikein hyvää alkanutta vuotta lukijoilleni!

4 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Miten voikin jollakulla olla noin harmonisen värinen lankavarasto?!:)

Heli kirjoitti...

Oi mitä herkkulankoja! Jos sua ahistaa varaston koko, niin mulle saa lahjottaa ;D

KahviKaneli kirjoitti...

Komppaan edellist :O) Mulle voi lahjoittaa lankoja. No, ei vaiskaan, ihant sävyt karkkihyllyssäsi, mutta ostan kyllä jos joku lanka tympii.

Judiuni kirjoitti...

Kiitos! Minulla tosiaan on hyvin harmoninen lankavarasto. Olen sen verran värirajoitteinen. Ei tuossa tosin ole läheskään kaikkia lankojani, vain parhaat palat ja osa noista on jo neulottu, kun kuva tosiaan on kesältä. ;)