perjantai 25. tammikuuta 2013

Ihan kuin olisin nähnyt tämän ennekin


Oho hupsista, taas tuli tehtyä sukat melkein vahingossa. Perussukkien tikuttamisessa on jotain koukuttavaa. Olen ilmeisesti joutunut sukkaputkeen. Tällä kertaa käytin Fabel Long Printin loppuun, joten sukat ovat taas tutunnäköiset. Toissavuoden viimeinen pari oli juurikin tätä samaa lankaa. Hyvin ovat kestäneet nekin konepesua ja kengissä hiertämistä. Ei voi muuta sanoa. Neuloin perussukkaani 64 silmukalla kuten edellisissäkin pareissa. Ei siis mitään erikoista. Tein aivan perussukkaa sen vuoksi, että aiemmissa pareissa on erikoisempia kantapäitä, joista tunnistan eri parit. Muuten voisi olla sukkien parittaminen hiukan hankalaa, sillä Fabel säilyy käsittämättömän hyvin.

Projekti: Rosemist socks II (Ravelry)
Ohje: Perussukka omasta päästä
Koko: 36
Lanka: Kirjava Garnstudio Drops Fabel
Menekkki: 62 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 2,25 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Tulipahan lanka käytettyä.


Pitäisi varmaan kehittää jotain mielenkiintoisempia projekteja, mutta jostain syystä minua viehättää juuri nyt sileä neule kaikkein eniten. En tiedä mistä se johtuu, etten ole lainkaan sillä tuulella, että neuloisin mitään monimutkaisia kuvioita tai rakenteina. Toivottavasti niihinkin into palaa.


Loppuviikolla oli vaihteeksi postipäiviä. Voitin Mennään lankaan -blogin synttäriarvonnassa lehden ja ihana lehti onkin. Sain jo yhden joululahjaidean tästä. :) En ole voittanut arvonnoissa pitkiin aikoihin. Toivottavasti onni potkii enemmänkin. Posti toi myös Villavyyhdistä silmukkamerkkejä ja villapesuainetta. HiyaHiyalla on kivan värisiä pinkkejä silmukkamerkkejä. Käytän tuollaisia lukittavia merkkaamaan lisäyksiä, kavennuksia, kuviontoistoja ynnä muita, joita on sitten kiva ja helppo laskea esim. villatakeista. Eucalania en ole aiemmin kokeillut, mutta ajattelin, että kaikkein herkimmille langoille ja neuleilla olisi hyvä olla joku hellävarainen pesuaine, joten päätin kokeilla.

6 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Vois sitä huonompaankin putkeen joutua kuin sukkaputkeen ;) Kauniit värit sukissa.

Anu kirjoitti...

Minä en oo vielä koskaan Fabelia neulonut, mutta Kärkkäisellä käydessä nappasin sitä mukaani,kun muistin sinun sitä kehuneen.

Tuo pitempi resori ja muuten sileä varsi miellyttää silmääni, joten taidanpa apinoida näitä sinun sukkiasi ja neuloa omanikin tällä mallilla.

Judiuni kirjoitti...

Emma: No juu. Eihän se tosiaan hullumpi juttu ole.

Anu: Lämpimästi suosittelen Fabelia. Ihan vapaasti saa apinoida. Minulle tuo pitkä resori on nimenomaan silmää miellyttävä asia.

sanna kirjoitti...

Minäkin haluaisin sukkaputkeen! Ohuita sukkalankoja olisi moneen lähtöön, mutta kun ei lähde niin ei.

Sukkasi ovat kauniit kyllä!

Kirsi kirjoitti...

Fabel tosiaan on kestävää, ja ehdoton sukkalankasuosikkini tällä hetkellä. Olen noita raitasukkia ihaillut ennenkin blogissasi, ja voi olla, että pitää itsekin tilata pari kerää long printiä ja neuloa raitasukat.

Katju kirjoitti...

Perussukat tulee kyllä aina huomaamatta. Toi villapesuaine on hyvä tuote - mä käytän sitä.