perjantai 4. tammikuuta 2013

Tosi lämmintä

Oho, hupsista. Uusi vuosi on jo alkanut ja minä vaan junnaan menneisyydessä. Hyvää uutta vuotta vaan kaikille lukijoilleni. Täältä näitä joululahjoja edelleen tulee, hitaasti, mutta kuitenkin. Jotenkin ei nyt oikein nappaa. Parit kuvatkin pitäisi vielä ottaa, mutta vesisade syö valon päivällä niin, ettei kauheasti innosta kuvaaminen. Mutta nyt rutinat seisa ja asiaan. Eräälle krooniselle palelijalle neuloin kaulanlämmittimen. Lanka ja ohje ja puikot ja kaikki olivat valmiina varmaan vuoden, mutta vasta syksyllä sain aikaiseksi toteuttaa vision.


 Lanka on järjettömän lämmintä ja pehmeää Sublimen Angora Merinoa. Alussa ja lopussa käytin Rose Red-myssystä yli jäänyttä vaaleaa liilaa ja pääosa on tummaa liilaa. Halusin langan jämästä eroon ja tämä sointuu myssyn kanssa paremmin yhteen, kun myssyn lankaa on cowlissakin. Lankaa ei jäänyt kuin parikymmentä senttiä eli juuri sopivasti, ettei mennyt liian tarkalle.  Ohje on äärimmäisen yksinkertainen pitsi ja projekti olisi valmistunut yhdessä illassa jos sillä olisi ollut kiire. Opin kuvion heti ulkoa ja itse neulominen kävi äkkiä. Tällaisen voisi tehdä vaikka toisenkin.

Projekti: Ridged Lace Cowl (Ravelry)
Ohje: Ridged Lace Cowl by Elinor Brown  (Ravelry)
Lanka:  Vaalea ja tumma liila Sublime Yarns Angora Merino
Menekkki: 62 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 3,75 mm 100 cm pyöröpuikot
Fiilis: Ihan kiva


Lopputulos on minusta onnistunut, vaikka se on vähän kotikutoisen näköinen. Onneksi saaja pitää tästä. Angora on niin lämmintä, että meinasin tukehtua näitä kuvatessani syksyllä. Olen sen verran kuumaverinen, etten siedä liian lämpimiä asusteita sisällä. Toisaalta olisi ihana pitää kaikkia ihania neuleita sisällä, mutta en siltikään toivo, että palelisin herkästi.

Ei kommentteja: