perjantai 11. tammikuuta 2013

Punainen Molly


Molly-myssyn ohje on ollut suosikeissani pitkään ja olen ollut aikeissa tehdä sellaisen jo pidemmän aikaa. Se on niitä juttuja, kun on kaikki valmiina, mutta silmukoita ei vain tule jostain syystä luotua. Onneksi on netin neulemaailma, josta saa inspiraatiota. Yhtäkkiä kuvia valmistuneista Mollyista tuli "joka suunnasta" tai ainakin Jaapa ja joku neulepodcasthost neulovat mollyja. Olen niin lammas, että kaikkiin laumoihin on päästävä mukaan ja neuloin itsellenikin Mollyn. Ohje on aika kiva ja pidän erityisesti pintaneulekuviosta. Se näyttää monimutkaisemmalta kuin mitä se oikeasti on. Ohjeen mukainen myssy olisi pidempi, mutta lankaa oli sen verran vähän, etten voinut ohjetta kovin hyvin kunnioittaa.

Projekti: Molly (Ravelry)
Ohje: Molly by Erin Ruth
Koko: 56 cm
Lanka: Punainen Novita Luxus Cloud
Menekkki: 84 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 3,5 mm 100 cm pyöröpuikot
             KnitPro Symfonie 3,75 mm 100 cm pyöröpuikot
Fiilis: Ihan kiva, vaikka vähän lyhyt onkin.

Lanka on Novitan Luxus Cloud -bambuvillasekoitelankaa, joka on ehkä kaikista Novitan langoista suosikkini. Tätä ei tietenkään enää saa mistään, kuinkas muutenkaan. Bambuviskoosi keventää kivasti villalankaa ja tuo ihanaa kiiltoa. Puolet langasta meni Opri-myssyyn reilut pari vuotta sitten. Opri on ollut paljon käytössä eikä se ole nyppyyntynyt eikä muutenkaan kulahtanut. Väri ei ole enää aivan yhtä kirkas, mutta muutenkin Opri kaipasi jo seuraajaa. Pikkupakkasella ja nollakeleissä bambuvilla on ollut parhaimmillaan.

 

Langanpäät ovat vielä päättelemättä, kun en ollut aivan varma, tuliko tästä hyvä. Lanka loppui vähän kesken ja myssystä tuli aika lyhyt. Jouduin jättämään yhden palmikon pois ennen kavennuksia ja kaventamaan nopeammin, sillä lanka uhkasi loppu aivan kesken. Lopulta langanpäätä jäi puoli metriä. Olen kehittynyt melko eteväksi arvioimaan langan riittävyyttä.

PS. Käykää osallistumassa Mennään lankaan -blogin synttäriarvontaan. Sieltä voi voittaa kolme kerää tätä lankaa sinisenä.

6 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Onpa kivan näköinen malli myssyssä, ja ihana väri :)

amuk kirjoitti...

Hieno Molly. Hyvä siitä tuli :)

ellie kirjoitti...

Kaunis Molly.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa upea Molly. Hyvän mallinen ja värinen.

Emma kirjoitti...

Mukavan punainen Molly! Omani on ollut kovassa käytössä, mainio malli :)

Judiuni kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteistanne! :)