keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Craftsy Classes

Värien säilyttämisestä värjättyä villaa kehrätessä tuli mieleeni, etten ole tainnut mainita Craftsyä koskaan blogissani. Moni on varmaan jo tutustunut Craftsyyn, mutta ajattelin kertoa omia kokemuksiani tästä hauskasta oppimisympäristöstä. Tämä ei ole (maksettu) mainos, vaan henkilökohtainen mielipiteeni.

 Craftsy on sivusto, jonka avulla voi oppia uusia harrastuksia ja harrastuksiinsa liittyviä taitoja videoiden ja niihin liittyvien harjoitusten avulla. Kursseja on neulomisesta ja kutomisesta, leipomiseen ja helmeilyyn, tilkkutöihin ja puutarhanhoitoon ja moneen, moneen muuhunkin. Suurin osa kursseista on maksullisia, mutta joukossa on myös ilmaisia minikursseja. Ainoa maksullinen kurssi, jonka olen ostanut on Spinning Dyed Fibers with Felicia Lo, joka on ollut todella mielenkiintoinen ja hyödyllinen. Todellakin sen seitsemän euron ja jotain senttejä arvoinen, minkä kurssista ystävänpäivätarjouksessa maksoin. Suosittelen rekisteröitymään ja seuraamaan sähköpostiin tulevaa uutiskirjettä tarjouksista. Jotain kursseja on aina tarjouksessa ja prosentit ovat välillä suuria. Normaalihintaankin rahoilleen saa vastinetta.


Ilmaisista kursseista olen katsellut läpi Know Your Wool with Deb RobsonPerfect Pizza at Home with Peter Reinhart ja Short Rows with Carol Feller. Kaikki edellä mainitut olivat mielenkiintoisia ja laadukkaita. Minä ainakin vakuutuin, sillä kurssien opettajat ovat alojensa suuria nimiä. Felicia Lo on Sweet Georgian Yarnsin omistaja. Hänellä on aivan järjettömän ihania värejä. Odotan kovasti, milloin sieltä tulisi kuituja Villavyyhtiin. Carol Fellerin kurssilla totesin, että olen tehnyt lyhennettyjä kerroksia väärin ja ilmankos ne ovat irvistelleet. Alla on kuvassa ei ole neulottu Ohmu, vaan mallitilkku erilaisista tekniikoista tehdä lyhennettyjä kerroksia. Laitoin tilkkuun laput, että muistan, mikä tekniikka on mikäkin, sillä päältä niitä ei voi erottaa. Peter Reinhartilla oli melko erikoinen tapa tehdä pitsataikinaa, mutta inspiraatiota uusiin kokeiluihin tuli vähän liikaakin. Know your wool oli hyvä johdatus erilaisiin villoihin ja varmasti mielenkiintoinen niillekin, jotka eivät kehräämisestä ole kiinnostuneet.


Ainoa vika Craftsyssa on minusta se, että siellä on liikaa kaikkea mielenkiintoista, hyödyllistä, uutta, jännittäävääynnä muuta. Haluaisin ne kaikki, mutta aika ja raha estävät käymästä niitä kaikkia. En ole ehtinyt hyödyntämään edes kaikkia mielenkiintoisia ilmaisia kursseja. Ilmaiset kurssi näkyvät tällä sivulla, kun rullaa alaspäin. Suosittelen siis lämpimästi Craftsyä. Uskaltaisin aloittaa kokonaan uuden harrastuksen Craftsyn avulla ja niin aionkin tehdä jossain vaiheessa. Haaveilen kovasti sylikangaspuista ja pitsis sukkuloinnista ja uskon, että Craftsyn avulla pääsisin hyvin vauhtiin.

4 kommenttia:

Pitko kirjoitti...

Hei vaan! Kiinnostavaa tietoa Craftsystä - saan uutiskirjeet ja seurailen muutenkin, mutta en ole vielä osannut hyödyntää.

Onko heillä joku asiointitili vai maksetaanko kurssit aina kertasuorituksina (vai miten sen oikein sanoisi, esim. Visalla verkossa vai jotankin muuten ;))?

Judiuni kirjoitti...

Hei. Craftsy-kurssit ostetaan samalla tavalla kuin nettitilaukset missä tahansa eli lisää kurssi ostostkoriin ja maksu luottokortilla tai PayPalin kautta. Maksu on kertasuoritus ja kurssi sisältö on käytettävissäsi niin kauan kuin ko. sivusto on olemassa. Kokeile ihmeessä jotain niistä ilmaisista kursseista, niin opit hyödyntämään palvelua. Minikurssit hankitaan samalla tavalla kuin maksulliset, vain itse maksutapahtuma jää väliin.

Iida kirjoitti...

Miksen minä tiennyt tällaisesta?! Kiitos!

Judiuni kirjoitti...

Ole hyvä, Iida. Kiva, että tämä oli uutta tietoa edes jollekin.