lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kertausurakka alkaa


Suururakka on siirtymässä seuraavaan vaiheeseen. Villatakkisäikeet on nyt kehrätty ja pääsen viimein kertaamaan. Vajaan kilon keräämisessä oli kyllä tekemistä ja mutkia oli matkassa, mutta loppusuora häämöttää. Risa laakeri saatiin lopulta onnellisesti vaihdettua ja pääsin jatkamaan säikeiden kehräämistä muutama viikko sitten. Tilasin Villavyyhdistä rukkivahan ja nyt Romy Ruususeni suorastaan hohtaa syvää hunajaansa. Rimu on todella kaunis puulaji.. Onneksi pääsin projektissani nopeasti vauhtiin ja lihasmuisti oli edelleen tallella. Hieman pelkäsin etukäteen, etten osaa enää kehrätä, mutta se oli turha pelko. Kädet ja jalat muistavat kyllä miten rukin kanssa toimitaan. En ole vielä hankkinut toista rullatuolia, joten jouduin taas ottamaan kenkälaatikon ja 5 mm suorat puikot esiin.


Alku näyttää lupaavalta. Hieman epätasaisista säikeistä muodostuu yllättävän tasapainoisen näköinen lanka. Judith MacKenzien oppien mukaan olen oppinut kertaamaan jarruttomalla rullatuolilla ja hyvinhän se toimii niinkin. Vielä on mahdotonta sanoa pääsenkö tavoitteeseeni noin 200 metriä 100 grammassa lankaa, mutta luulen, ettei paljon heitä. Villa on siis World of Woolin luonnonmustaa suomenlammastopsia ja tavoitteena on Eadon-niminen villatakki Twist Collectivesta. Innoitus moiseen urakkaan tuli Knitmore Girls podcastin SPAKAL:sta eli spin-a-long-knit-a-longista. Useimmat muut ovat jo villatakkinsa neuloneet, mutta ehkä kesällä urakka päättyy minunkin osaltani. Katsotaan miten tytön käy.

Olen toki neulonutkin, mutta siltä osalta ei ole oikein mitään kerrottavaa. Yhdet sukat olen saanut valmiiksi, mutta unohdin ne kuvata. Olen purkanut vähintään yhtä paljon kuin neulonutkin, joten siinä mielessä on ollut kovin kuiva kausi neulerintamalla.

Ei kommentteja: