sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Pinkkejä sukkia



En saanut aikaiseksi laittaa 2,25 millin puikkojani pois raidallisten Gentleman's Plain Winter Sock with Dutch Heel -sukkien valmistuttua, sillä tiesin tarvitsevani niitä aivan kohta. Piti vain päättää minkä ottaisinko puikoille seuraavaksi pinkin Stepin vai valkean Opalin. Eilen sain päätettyä ottaa puikoille Twisted Flower-ohjeen, jonka sain jouluvaihdon yhteydessä ja jättää Nebula-ohjeen ja Opalin odottamaan vuoroaan. Kokeilin Nebulaa aiemmin tästä pinkistä Stepistä, mutta purin sen syystä ja tai toisesta, joita en muista. Luulen, että Nebula näyttää paremmalta valkoisena.

Milo-sukkia neuloessa alkoi pinkki Wollmeisevyyhdin puolikas poltella taas puikoille pääsyä. Purin miltei valmiin Rick-sukan viime kuussa sen vuoksi, ettei lanka tulisi riittämään kahteen sukkaan. Asia jäi harmittamaan, sillä sukka näytti todella kivalta. Totesin, että nämä Wollmeise-sukat pitänee aloittaa kärjestä, jotta langankäytön saa optimoitua ja etsinkin muutamana päivänä mieleistäni sukkaohjetta. Sellaista ei tullut vastaan, joten aloitin jälleen kerran Baudelaire-sukat. Siinä ohjeessa on jokin kirous, kun se ei tunnut luonnistuvan ja sitten, kun tekniikka on kohdallaan, niin ulkonäkö ei miellytä. Kerran sain yhden sukan miltei valmiiksi, mutta purin sen pussittavan kantapään vuoksi, mutta olen varma, että jonain päivänä minullakin on projekteissani valmiit Baudelairet.



Kaivellessani arkistoistani tulostetta Baudelairen pitsikaaviosta. Tulin ajatelleeksi sitä, että mikäpä minua estäisi neulomasta Rick-sukkia kärjestä aloittaen. Neulomassani kärjessä on sopivasti silmukoita ja Baudelairen ohjeessa kärjestä aloitetun sukan perusasiat sopivilla silmukkamäärillä. Epäröin aluksi kuvion vuoksi. Jalkaterän kuvio ei oikein ole sovellettavissa eri mittaisille jaloille, vaan sen pitäisi osua oikein. Katselin kuvaa miltei valmiista sukasta ja päättelin, että kuvio sopii pienelle jalalleni sellaisenaan.



Olin aivan varma, että koko homma menee mönkään, sillä epäonnistumiselle oli kaikki edellytykset. Pidän enemmän varresta kuin kärjestä aloitetuista sukista. Kantapään onnistuminen nätisti oli hieman kyseenalaista. Kuvion sopiminen kärjestä aloittaen samoin. Mutta lopputulos vaikuttaa ihan onnivan. Kuvio osui täydellisesti varren alkuun. Kantapää näyttää ihan hyvältä ja istuu nätisti. Sukka on oikean kokoinen. Ainoa, mikä harmittaa, on se, että käsialani ei jostain syystä ole läheskään niin tasaista, kuin yleensä. Wollmeise ei anna anteeksi epätasaisuutta yhtä hyvin kuin monet muut sukkalangat. Kantalapussa on miltei naimaraitaa. Enää en kuitenkaan purkaa. Nyt saa luvan onnistua. Pääsin ehkä myös Baudelaire-epäonnistumisten syihin paremmin käsiksi ja taidan jossain vaiheessa ostaa jotain tummahkoa Sandnesin Sisua. Ja kyllä. Kuvissa on kamalasti puikkoja, sillä Rickin kuviota toistetaan viisi kertaa varressa, joten koen käteväksi neuloa kuudella puikolla.

1 kommentti:

Nunt kirjoitti...

Hups, onpas tuossa tosiaan ärhäkän pinkki väri :D