lauantai 13. marraskuuta 2010

Kynsikäslapasia




Siskoni suosikkiasuste on kynsikäslapaset. Mieleisiä on kuitenkin kuulemma vaikea löytää kaupoista. Viime vuonna tein hänelle syntymäpäivälahjaksi pöllökuviolliset kynsikäslapaset ja hän esitti joululahjatoiveena jo elokuussa uusia kynsikäslapasia. Kaivelin varastoistani violettia Lanettia ja asetin tavoitteeksi palmikkokuviolliset kynsikäslapaset siskon marraskuiseksi syntymäpäiväksi. Mieleistä ohjetta ei kertakaikkisesti löytynyt löytynyt ja yritin toteuttaa visiota omasta päästäni. Aluksi kokeikin 48 silmukalla neljän silmukan levyisiä palmikkoja, mutta se oli aivan liian kaponen varsi minunkin pienelle kädelleni. Seuraavasta aloituksesta yhdellä lisäpalmikolla syntyi ensimmäinen prototyyppi. Ei kauhean kaunis, mutta muuten ihan onnistunut tapaus.



Toinen prototyyppi on tässä vielä ilman "lapashuppua", mutta se näyttää jo paljon kivemmalta. Aivan erityisesti pidän siitä, miten kauniisti peukalokiila toimii palmikon molemmille puolille sijoittuvien lisäysten kanssa. Palmikot ovat juuri sopivan kapeita mahtuakseen jatkumaan sormiin asti. Tässä on minusta jotain tyyliä. Palmikonkiertojen sijoittelu ei ihan onnistunut ja peukalonjälkeinen, etusormeen jatkuva palmikko ei ole samassa muiden kanssa, mutta sille ei nyt voi mitään.



Huppu ei onnistunut aivan mieleisesti toisessakaan kynsikäslapasessa, mutta tajusin, miten haluan sen tehdä lopulliseen versioon. Melkoinen prosessi, kun pitää monta lapaskynsikästä neuloa, mutta tulipahan tehtyä. Tämä testiversiopari jäi omaan käyttööni, vaikka pidänkin tällaisia hankalina. Käytän mieluummin kämmekkäitä ja lapasia, vaikka niiden kuljettaminen mukana on vähemmän käytännöllistä.



Projekti: Kynsikäslapaset (Ravelry)
Ohje: Omasta päästä
Koko: Naisten S
Lanka: Sinivioletti SandnesGarn Lanett
Menekkki: 60 grammaa
Puikot: KnitPicks Harmony 2,5 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Vähän vähemmän nätit testiversiot. Kai näitä voi itse käyttää.


Lopullisesta parista lisää huomenissa.

7 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Tosi kivat! Jos ohjetta tahtoisit noihin kirjoitella niin täällä ilmoittautuu yksi testineuloja, juuri tuollaiset pitäisi neuloa itsellekin, valokuvatessa kauhean kätevät.

Riikka kirjoitti...

Hienot! Tosi nätisti passaa nuo palmikot. =)

Emma kirjoitti...

Kauniita palmikkoja, erityisesti tuo peukaloon kipuava :)

outi kirjoitti...

Siis mä en tajunnut, mitä ne kynsikäslapaset ovat, ennen kuin näin kuvasta ja mies selitti vierestä (!).:D Hienot!

Karoliina kirjoitti...

Kauniit on :)

ankkis kirjoitti...

upeat.

Marika kirjoitti...

Nätit!