lauantai 23. heinäkuuta 2011

Hu(i)vituksia


Aloitin uuden huivin (viime) viikolla(kohan se oli). Ispiroiduin Leaves Dancing -huivista ja halusin hyödyntää sen hieman erilaista lehtikuviota. Muokkasin huivin rakennetta enemmän omaa silmääni miellyttäväksi. Lisäsin langankierrot keskisilmukan molemmin puolin ja reunasilmukoiden vieriin. Minulla on jonkin asteinen ohutpitsilankaplääh, joten päätin kokeilla Dropsin uutta silkkialpakkaa. Pikkuisen hirvittää, sillä en ole reunakuvioita päättänyt vielä, mutt katsotaan mihin lanka riittää. Pidän kovasti tästä Drops Baby Alpaca Silkistä. Olin kovin pettynyt, kun minulle selvisi, ettei Hjertegarnin Silk Alpacaa enää saa. Siinä tosin oli yksi todella kaunis punalila, joka olisi halunnut kolme kerää varastooni huivilangaksi, mutta se on nyt myöhäistä se.


Toinen uusi huivi puikoilla on And So Are You Rose (Ravelry link) Beckin Be Mine Collectionista, jonka voitin arvonnassa, jonka piti Knitting Pipeline Podcastin Paula. Neulon vielä muutaman kuviontoiston, jos se alkaisi toimimaan, mutta epäilen, että tämä menee purkuun. Kuvio ei jostain syystä tunnu tulevan esiin tässä  Seehawer & Siebertin Pisa -sukkalangassa. Ehkä herkkä kuvio vaatii vaaleamman värin. Katsotaan miten käy.

Aeolian on puolestaan viimeisessä kaaviossa. Sen onkin jo aika valmistua, sillä jatkuvasti tuntuu projekteja tyssäävän siihen, että 2,5 millin pitsipyöröt ovat kiinni helmihuivissa, joka ei valmistu ihan äkkiä. Aloitin sen syyskuussa 2009 ja ajattelin, että viimeistään elokuun lopussa on oltava valmista, sillä kaksi vuotta on ihan tarpeeksi pitkän aikavälin projektillekin.

4 kommenttia:

Lila kirjoitti...

Kauniita huivin alkuja:)

Emma kirjoitti...

Tuo Dropsin alpakkasilkki on kyllä ihan taivaallinen lanka, mie oon toistaiseksi vain silitellyt omia keriäni :D Näyttävä huivinalku!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tuleepa upeaa jälkeä.

Ihalaiska kirjoitti...

Auts, tää huivimalli kolahti, taidanpa pistää puikoille samantein!