maanantai 4. heinäkuuta 2011

Monkey-sukat


Blogaamisinto on aivan kateissa, mutta yritän silti päästä ajantasalle. Muutamia projekteja on esittelemättä, mutta kyllä se tästä. Nyt näistä Monkey-sukistani. Yhtenä päivänä sitä kirottua kesäflunssaa sairastaessani sain sen verran aikaiseksi, että kokeilin kamerajalustan avulla omien jalkojen kuvaamista. Huomattavasti akrobatiaa helpompi ratkaisu, mutta vaatii harjoitusta tämäkin. Ei tullut järin hienoja kuvia. Hankala poseerata kameralle, kun ei tiedä miltä se näyttää, mutta pari sain onnistumaan. Kiitos vielä kerran jalustasta Kaisa!


Projekti: My little monkeys (Ravelry)
Ohje: Monkey by Cookie A. (Knit. Sock. Love.)
Koko: 36
Lanka: Sinikirjava Naurava Lammas Juulibugi
Menekkki: 64 grammaa
Puikot: KnitPicks Harmony 2,25 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Ihanat!


Mikä ihme on saanut suunnittelijan antamaan nätille sukkamallille nimeksi "apinan"? En seurannut kovin tarkkaan ohjetta. Vaihdoin joustinneuleen 2o, 2n -joustimeksi ja jätin pintaneuleesta nurjat silmukat pois. Ajattelin kokonaan sileäneuleisen kuvion sopivan paremmin kirjavalle langalle. Sileäneuleinen variantti on netissä hyvin yleinen. En varmaan muuten olisi hoksannut sellaista tehdä. Kuvio on helppo ja sen oppii nopeasti ulkoa. Ohje on taattua Cookie A. -laatua ja hirveän suosittu, eikä ihmekään. Tätä ohjetta voisi hyödyntää toistekin, mutta jonossani on niin kauheasti sukkaohjeita, ettei niistä voi väittää puutetta olevan.


Lanka on ihanaa käsinvärjättyä Nauravan Lampaan Juulibugia. Väritys on huikea. En yleensä ole pätkärääkättyjen -värjättyjen lankojen ystävä, mutta tämä on ihanaa lankaa. Kiitos Tui langasta! Ei tämmöistä ihanuutta jämälankaprojektiin voi käyttää. Langassa on ainakin neljää ei väriä ja näistä useita sävyjä ja silti neulepinta ei ole levoton. Melkoinen suoritus värjääjältä. Kuvat eivät tee oikeutta langalle ja sen upealle värille. Langan yleisilme on sinivioletti monivärisyydestä huolimatta. Varsinkin ulkona viime kuussa ottamani kuvat ovat liian sinisiä ja eri värien kontrastit korostuivat liiaksi. Pohjalanka vaikuttaa laadukkaalta, ei säikiinny ja on ihanan sileää. Siinä tulee kuviot hyvin esiin. Vyyhti on aika pieni, 65-grammainen ja määrä on hiukan nafti pienillekin sukille, mikäli haluaa sukkiinsa normaalimittaiset varret. Ensin lanka loppui kesken, mutta lyhentämällä hieman liian pitkäksi neulomaani kantalappua sain langan riittämään juuri sopivasti. Lankaa jäi reilu metri. Lopputulokseen olen kaikin puolin tyytyväinen.

4 kommenttia:

Faline kirjoitti...

Tosi kauniit apinat.:) Itelläki on suunnitteilla tehdä nuo.

Roina kirjoitti...

Kauniit apinat! Minullakin on ajatuksissa aloittaa sama malli pikapuolin :)

kaisa kirjoitti...

Tulikin kuvista heti mieleen, että onkohan jalusta käytössä. :) Hyvä, kun se tuli käyttöön, kohta olisi varmaan mennyt roskiin.

Tui kirjoitti...

Apinat on mun lempiohjeita keksitädiltä, oon kolmet tehnyt ja vielä vois ainakin yhdet tehdä! Ja hyvä, että lanka pääsi käyttöön, täällä se vaan nökötti jämälankalaatikossa. :)