sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Heinäkuun lankaostoshullus

Taas paloi rahaa Lumoavan langan alessa. Koko kuukausi on mennyt aivan hulluksi lankaostosten osalta. Onneksi voin kuitata kaikki ostokset kissanhoitopalkalla, ettei kukaan voi valittaa mitään aikuisen naisen tekemisistä. Aiemmin viikolla tarttui mukaan vaaleanpunaista Dropsin Nepalia kolme kerää ja (normaalihintaan) puolukanpunaista Dropsin Fabelia. Fabel hyppäsi heti puikoille ja toinenkin sukka on jo pitkällä. Teen hoitokissan emännälle villasukat. Eilen kävin pitämässä Raikulle seuraa (lue: olin seurankipeänä vailla juttuskaveria) ja istuin Lumoavassa langassa melkein koko aukioloajan. Harvalla taitaa lankakaupassa mennä yli neljää tuntia, mutta aika kului yhdessä hujauksessa, kun päivä ei ollut kovin vilkas ja juttua riitti.

Dropsin kesälankojen Supersale oli voimassa vielä hetken ja tarkoitukseni oli ostaa kaksi (2) kerää Muskatia, kun uuden lankalähetyksen mukana oli tullut punalilaa, joka oli pitkään lopussa. Mukaan tarttui aleen siirtynyt Cascaden Heritage ja alekorin päältä kaksi kerää vaaleanpunaista Dropsin Baby Merinoa. Jälkeenpäin tekisi mieli vielä safiirinsinistä Heritagea, mutten taida enää raaskia. Dropsin puuvillalangoista jotenkin vahingossa mukaan lähti kaksi kerää Safrania, vaaleanpunainen ja verenpisara, eikä minulla ole mitään käsitystä, mitä niillä teen, kun en kykene koukkuamaan huonojen ranteiden vuoksi. Valkoinen ja punainen kerä Muskatia lähti pannulappulangoiksi. Ajattelin taas hoitokissan emäntää, jonka keittiöön punavalkea varmasti sopii.


Heinäkuussa lankalaihdutus meni suoraan sanottuna persiilleen. (Anteeksi vulgääri ilmaisu.) Koko alkuvuoden kituuttaminen ja lankalakkoilu kostautui sortumisena heti, kun tuli rahaa kahdesta työstä, mutta mielestäni olen ne ansainnut. Eikai kukaan voi väittää, ettei kissanhoitopalkkiolla saa hemmotella itseään ihanuuksilla, kun käy myös oikeissa töissä. Ja mistä sen tietää onko tulevaisuudessa varaa ostaa lankaa ja pitääkö taas kituuttaa lankavarastonsa varassa ilman uusia lankoja. Puoli tonnia pitää jäädä jälkipolville, kun siirtyy itse taivaallisille lankalaareille vai miten se nyt menikään. Ostin puoli kiloa lankaa eilen ja 250 grammaa keskiviikkona. Yhteensä 2200 grammaa eli kuusi vyyhtiä ja 28 kerää koko kuukauden aikana. Hulluutta, sulaa hulluutta, mutta syytän siitä Sulo Viléniä. Täytyyhän tarjoukset käyttää hyväksi. Ja niin totisesti olen käyttänyt. Ostin vain kaksi normaalihintaista kalliimpaa vyyhtiä. Muut ovat tarjouksista tai normaalihintaan edullisia muutenkin. Loppuvuoden olen varmasti nätimmin, kun pahin langanostohuuma on ohi eikä tarjolla ole niin paljon alelankojakaan. Lankalauhdutuksen saldo on vielä puoli kiloa miinuksella 7 kuukauden jälkeen. Lankaa olen kuluttanut miltei neljä kiloa ja myynyt vajaan kilon. Lankalaihdutus lienee sittenkin lähempänä oikeaa laihdutusta kuin luulin. Toivottavasti pudotetut kilot eivät tule ihan korkojen kanssa takaisin. Joululahjoihin on muutaman lanka vielä ostettava. Ainakin sininen huivilanka pitäisi jostain keksiä. Onneksi olen joululahjat jo melkein suunnitellut. Pitää aloittaa ajoissa, että ehtii, vaikka ikävähän joulua on ajatella heinäkuun helteissä.

No aivan kaikkia keriä en ole ostanut. Ärtsynsininen Wollmeise Twin Kornblume tuli vaivanpalkaksi pitsihuivinneulomisesta. Innostuin kuvaamaan kaikki viisi WM-vyyhtiäni. Ei kovin kummoinen aarre, mutta on niissä, mitä ottaa syliin, kun tarvitsee ihkulankaterapiaa. Ensimmäisen WM vyyhtini 100% Merino WD Ruby Thursdayn käytin Haruniini vuosi sitten. WM 100% Merino WD Dunkle Kirsche tuli ostettua puolivahingossa, kun ensin hinguin silkkilankaa pitsihihattimeen ja sitten päätin ostaa sopivasti Ravelryssa tarjolla olleen ihanan värisen vyyhdin WM:ää, mutten ole enää pitsihihatin ajatuksesta niin innoissani. Enkä ehkä raaski ihanaa vyyhtiä avata, kun en ole varma tuleeko siitä mitään. Olen lämmennyt enemmän Wollmeiseille. Olin aluksi kovin pettynyt. Se on loppujen lopuksi vain hyvää lankaa upeissa väreissä, ei mitään ylimaailmallisen ihanaa, kuten kaikesta siitä hypetyksestä voisi kuvitella.


Wollmeiset vasemmalta oikealle 100% WD Dunkle Kirsche, Twin WD Dunkle Kirsche, Twin Digitessa, Twin WD Merlot ja Twin Kornblume.

4 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi että olet ostanut upeita lankoja. Pitääpä tutustua tuohon ale-tarjontaan.

Hanna kirjoitti...

Voi lohduttavaa luettavaa, en siis ole ainut heikkoluonne ;) Onnea upeista ostoksista !! :)

Lankakeiju kirjoitti...

Ihanan värisiä lankoja.

Lila kirjoitti...

Kauniin värisiä lankoja :)