sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Lapui ja rätei


Aina ei kaikki suunnitelmat mene niin sanotusti putkeen. Ostin kaksi ihananväristä kerää Dropsin Safrania tarjouksesta koukkuamista varten. Pidän kovasti koukkuamisesta, mutta valitettavasti käteni eivät pidä siitä yhtään. Aloitin innoissani taas koukkuamaan, mutta se alkoi tekemään kipeää aika nopeasti. Neljän ja puolen rivin jälkeen jouduin luovuttamaan kivun vaan yltyessä. En ole uskaltanut jatkaa. Pitäne keksiä jotain muuta käyttöä niille kerille. Pitkän koukun heiluttaminen ei mitä ilmeisimmin ole terveellistä. Ei sillä, että tarvitsisin koukuttuja rättejä, kun en ole kokeillut edellisiäkään.


Sain SYTina lisää "kanervanväristä" Muskatia ja sain valmiiksi pannulappuni. Rakastan noita värejä. Se hyypiö, joka nimesi langan värin kanervaksi, ei ole luonnonkanervaa nähnytkään. Joku viljelylajike voi tietysti olla näin mahtava punalila, mutta sellaista en ole nähnyt, mutta Suomessa vähemmän käytetään kanervaa puutarhakasvina. Laput ovat ihanat, vaikkakin enemmän suorakaiteen kuin neliön muotoiset, mutta se ei teekannun alla niin haittaa. Seuraavista yritän saada enemmän neliön muotoiset.


Yllä teevälineitäni keittiöön lavastettuna. Kukkapöydän reunalla käden ulottuvilla on sen verran sotkuinen paikka, etten viitsinyt kuvata oikeaa tilannetta. Vesipannu on ylimäärä vedelle, jonka kaadan jäähtyneenä kukille, muuten unohtaisin kastella kukat turhan usein, mutta täyttyvä vesipannu muistuttaa sopivasti kukkain kastelusta. Vaihtelen Iiittalan HotCool-lasien ja suosikkimuumimukieni välillä ja useimmat niistä ovat sävysävyn uusien pannulappujen kanssa. Tosin sävy sävyyn näiden kanssa on varmaan puoliomaisuuttani. Ai miten niin paljon vaaleanpunaista ja lilaa? Ystäväni kutsuvat tiettyjä fuksian ja aniliinin sävyjä Sadun värisiksi. Tämä Muskatin 38 "kanerva" on aika lähellä sitä.


Aloitin seuraavan parin pannulappuja, mutten pitänyt siitä, miten tummalta ja synkältä, lähes mustalta tumma luumunvärinen näytti pirteän vaaleanpunaisen kanssa. Alussa oli virhe, joten koko homma oli muutenkin menossa purkuun, joten kokeilin vähän eri väriyhdistelmiä. Kävin ostamassa lauantaina yhden kerän vaalean lilaa/violettia Muskatia, muttei sekään taida sopia yhteen tumman luumun kanssa. Ajattelin, että se sopisi hyvin tumman luumun kanssa. Sen sijaan se näyttää ihan kivalta vaaleanpunaisen kanssa. Ehkä teen parin niistä ja odottelen, että "kanervanväristä" Muskatia saa lisää, sillä se näyttäisi sopivan oikein hyvin yhteen tumman lilan kanssa. Yhdistelmä ei ole kovin raikas tai iloinen, mutta hyvin vahva eikä "kanerva" "kärsi" tumman langan seurassa. Värit ovat minulle aina hiukan vaikeita. Etukäteen on joskus kovin vaikea nähdä, miten väri toimivat lopullisessa muodossa.

Ei kommentteja: