lauantai 30. heinäkuuta 2011

Rose Lilac


Kuukausi sitten alemyyntien alkukahinoissa ihastuin kerään angoramerinoa alekorin pohjalla ja se yksinäinen söpöläinen oli "pakko pelastaa". Yksi kerä ei riittänyt myssyyn, mutta onneksi on Ravelry ja sain kinuttua nöttösen lisälankaa (Kiitos Maarit!). Sain Rose Red -ohjeen syntymäpäivälahjaksi toukokuussa (Kiitos Marika!) ja se on kutitellut puikkoja, mutta sopivaa lankaa ei ole ollut. Halusin pehmeän, utuisen näköisen myssyn kuten ohjeen kuvissa ja se melkein vaatii angoraa. Sain huikean ispiraatiokohtauksen, kun lanka ja ohje kohtasivat ja neuloin parissa päivässä myssyn. Pahimpien helteiden aikana tuntui kyllä hieman hölmöltä neuloa paksua angoramerinoa, mutta inspis on inspis, eikä sille mitään mahda. Onneksi myssy ei ole iso projekti, eikä kuumota syliä. Lämpötilan on laskettava kymmeniä asteita ennen kuin tätä voi käyttää, mutta talvi tulee melkoisen varmasti tänäkin vuonna.


Projekti: Rose Lilac (Ravelry)
Ohje: Rose Red by Ysolda Teague
Koko: 56 cm
Lanka: Vaaleanlila Sublime Yarns Angora Merino
Menekkki: 70 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 3,5 mm 100 cm pyöröpuikot
Fiilis: Kaunis ja niin pehmeä, ettei ole tosikaan.

Lanka on aivan ihanaa, unelman pehmyttä. En ole tainnut neuloa angoraa aiemmin. Langassa on upea pörrö, mutta siitä lähtee hieman nöyhtää, muttei kovin häiritsevässä määrin. Tätä neuloo toistekin ja SYT-kinumisen seurauksena minulla on toinen kerä tummemman lilana samaa lankaa. Siitäkin tulee vielä jotain, mutten tiedä mitä. En olisi tyyristä lankaa ilman reilua alennusta varmaan koskaan kokeillutkaan, mutta olen iloinen, että helteen pehmittämänä menin Somikkiin vastoin periaatteitani ja sain tällä kertaa ihan hyvää palvelua.


Tein aivan vahingossa kuivapingotuksen. Asettelin myssyn nätisti Kermansaven uunivuoan päälle ja ajattelin kostuttavani sen kohta. Meni viikko ja kului toinenkin ja taisi mennä oikeastaan melkein kolme viikkoa. Myssy makaa vuokineen kirjahyllyn päällä hylähttynä. Otin myssyn eilen käteeni ja kokeilin päähäni. Sehän on pingottunut kivasti kastelemattakin. Asialla lienee jotain tekemistä hiostavan ilman kanssa. Kuivasin pinkkupyykkiäkin huoneessani joten kostutuksen ehkä hoiti sataa prosenttia lähestelevä ilmankosteus. Talvella ei tällainen kuivapingotus valmaan toimi.

3 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi miten IHANA

Lankakeiju kirjoitti...

Tosi kaunis. Ihana väri.

Inka kirjoitti...

Voi kuinka nätti malli!