maanantai 3. lokakuuta 2011

Toinen palmikkopipomalli

Lupasin keväällä ystävälleni pipon edellisen seuraksi, mutten halunnut neuloa toista aivan samanlaista. Kirjoittelin edelliseen ohjetta ja olin jo kyllästynyt malliin. Kyllästyn helposti, enkä jaksa toistaa samaa, mutta koska edellinen oli niin kivannäköinen, päätin toistaa samaa teemaa ja tekniikkaa. Valitsin toisen palmikon samoilla silmukkamäärillä, mutta päälaen kuvion päättäminen oli vaikeaa. Halusin jotain, johon kavennukset saa piilotettua, mutta kuitenkin eleetöntä ja pientä, sillä tiheän palmikon seuraksi en halunnut mitään monimutkaista. Nurjien silmukoiden sijoittelu sinne tänne ei ollut vaikeaa, mutta kavennusten sijoittaminen joka kolmannelle riville oli jo haasteellisempaa, mutta piposta tuli istuvat ensimmäisellä yrittämällä enkä viitsinyt enää purkaa, vaikka olenkin päälaen suhteen pikkuisen epävarma.

Projekti: Cable Hat (Ravelry)
Ohje: Omasta päästä
Koko: noin 59 cm
Lanka: Sininen Drops Lima
Menekkki: 85 grammaa
Puikot: Pony Rosewood 3,75 mm 60 cm pyöröpuikot
KnitPro Symfonie 3,75 mm 100 cm pyöröpuikot
Fiilis: Aika kivannäköinen.

Lanka on Dropsin Limaa ja  varmasti ihanan lämmin. Tämä sininen on hitusen hankala väri, sillä jossain keinovaloissa se näyttää vaalealta vauvasiniseltä. Toisaalta luonnonvalossa se on kyllä aivan pipon saajan värinen. Limaa oli mukava neuloa ja tästä voisin neuloa jotain muutakin. Lima on pikkuisen karvainen, mutta kuvissa se ei näy, eikä se neulomista haittaa. Palmikot tulevat langassa hienosti esiin  ja sehän on yksi tärkeimpiä ominaisuuksia tällaisessa projektissa.


---------------------------
Lankalaihdutus meni viime kuussakin vähän pieleen. Lankaa kului 600 grammaa ja hieman yli 2 kilometriä. Neuloin kyllä enemmänkin, mutta jouduin myös purkamaan, enkä saanut vielä kaikkea neulomaani lankaa menemään. Neuloin ehkä jonkun 750 grammaa kaikenkaikkiaan. Lisäksi Porttireissulle jäi kilon verran lankaa, mutta valitettavasti myös ostin lankaa ja lisäksi vielä sain lankaa ja vaihdoin lankaan. Hiukan alle puolitoista kiloa kasvoi varastoni ja viikonlopun Kädentaitomessut lisäävät varmasti nekin lankavaraston painoa. Messujen jälkeen on varmaan hyvä taas päättää, että ostan lankaa vain joululahjoihin ja joululahjalangoista on osa jo ostettu, joten ehkä saan loppuvuonna lankavaraston taas kevenemään.

Kiitos kaikille onnitteluista!

6 kommenttia:

Vyyhti kirjoitti...

Onpa hauska! Itse olen joskus tehnyt samantapaista huomattavasti ohuemmalla palmikkoraidalla, mutta tuollainen leveä näyttääkin oikeastaan kivemmalta. Pitääpä kokeilla seuraavan kerran

MariJ kirjoitti...

Ihana myssy!

Judiuni kirjoitti...

Kiitos kommenteista. :)

Neulisti kirjoitti...

Kiva ohje. Ja hyvälle se päälaki näyttää, turha epäröidä! :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

UPEAT PALMIKOT.

Paula kirjoitti...

Blogien luku, saati kommentointi, on nykyään niin pikaista hommaa muiden hommien lomassa, että onnittelutkin tulevat hiukan myöhässä, mutta siis onnittelut valmistumisen johdosta! :)