tiistai 18. lokakuuta 2011

Kuumetta, räkää, sukankutimia ja niin edelleen

En erityisemmin välitä sairastamisesta ja rankempi sairastelu vaatii enemmän lohtulankaa, eikös? Jouduin menemään kaupunkiin hoitamaan asioita ja kun olin kulmilla livahdin lankakauppaan keräämään voimia, että jaksan palata takaisin. Lumoavassa langassa alkoi Dropsin Alpakkajuhlat ja sorruin haaveilemaani vaaleanpunaiseen Baby Alpaca Silkiin, kun se ei nyt tullut niin kalliiksi. Ostin puoli kiloa villatakkia tai jotain semmoista varten. Dahliassa on jo hihatkin, joten jäljellä ovat enää "etuliepukkeet" ja sehän on jo alamäkeä kaikki loppu ja menee varmasti omalla painollaan. Kyllä se valmistuu ja ihan villatakiksi muotoutuu. Eikun alpakkatakiksi tietysti. ;-) Baby Alpaca Silkille en ole vielä päättänyt mallia, mutta olen miettinyt Alpakkametsää ja Ysolda Teaguen Coralinea, mutten ole vielä päättänyt mitään. En ole varma mahtuisinko Alpakkametsään ja miten Coralineen saisi sievästi kiinnitykset koko matkalle, mutta Dahliassa on vielä sen verran neulomista, ettei minun tarvitse ihan vielä tietääkään.


Punertavankirjava Fabel on sukkakokeiluja varten. Ajattelin neuloa muutamat perussukat ja alkaa käyttämään talvikengissä villasukkia. Hienoa pitsivillasukkia en raaski känkiin pistää, joten tarvitsen muutamat vähemmän hienot kukat ja jotta jaksaisin neuloa perussukkia tarvitaan pätkärääkkäystä. Kolmen Fabel kerän ostamisesta on tullut tapa, sillä kolmesta kerästä saa kaksi paria naisten sukkia eikä jäljelle jää kuin pieni nöttönen. Lisäksi mukaan tarttui viimein Cloverin isot päättelyneulat ja Chibi-neulainsäilytyspurkki, joiden ostoa olen suunnitellut pitkään.


Miten kovasti pitää olla kuumetta, ettei muista aloittamiaan sukkia? En ole varma, mutta ehkä se 38 oli tarpeeksi, sillä löysin eilen pöydältäni Vikingin Vilmasta aloittamani sukat, mutten muista sukkia aloittaneeni. Mallikuviota oli sen verran, että jäljitin mallin Socks from the Toe Up kirjan Labyrinth -sukkiin ja kai näistä sukat tulee, mutta on kovin hämmentävää löytää sukankudin, jota ei muista aloittaneensa, vaikkei aloituksesta voi olla viikkoa enempää missään tapauksessa. Samaisesta kirjasta on nyt tekeillä kolmet sukat. Hupsista. Kipeänähän sai aloittaa uusia projekteja vai mitä? Auringon laskun väreissä hehkuvasta Fabelista on tulossa Slip Stitch Heel Basic Socks. Testaan uusia ChiaoGoon terässukkapuikkojani. Nyt muistan taas, miksi siirryin puisiin. Neulon teräksisillä turhan tiukkaa ja kädet rasittuvat. Kummasti parissa kolmessa vuodessa unohtaa tällaiset asiat.

Nyt jatkan nimipäiväni viettämistä kuuman teen, kurkkupastillien, hunajan ja sukankudinten kanssa.

8 kommenttia:

amuk kirjoitti...

Ihania lankoja olet lankakaupastasi löytänyt. Kipeänä saa hemmotella itseään ihan hyvällä omallatunnolla ja kyllä sitä pahempiakin paheita kun langan ostaminen voisi ihmisellä olla. Tykkään tosi paljon tuosta Ysoldan villatakkimallista josta haaveilet, odotan mielenkiinnolla mihin päädyt. Pikaista paranemista ja luomisen iloa , räkänokkakin unohtuu paremmin kun saa tehdä ihania käsitöitä : )

Emma kirjoitti...

Pikaista paranemista! Noin ihanilla lohtulangoilla kyllä luulisi flunssan kaikkoavan tuossa tuokiossa ;)

Sukka-Mari kirjoitti...

Ihanan värisiä!

anpali kirjoitti...

Paranemista! Ihania lankaostoksia, meillä on kovin samanlainen värimieltymys.

sanna kirjoitti...

Myöhästyneet nimpparionnittelut! Ja paranemista toivottelen myös :) Täällä on hyvä käydä herkkuvärejä ihastelemassa - omat langat ja kehruut kun tuppaa olemaan aika...noh...luonnonläheisiä väritykseltään. :)

Neulisti kirjoitti...

Sairastaminen on kurjaa, mutta voipa sitten jäädä hyvillä mielin kotiin neulomaan. :)

HopeaMuffinssi kirjoitti...

Chibi on kyllä aivan huippu neuloineen - se ei tosin kestä kahden pikkulapsen käsittelyä kovinkaan kauaa, uusi on siis hankinta listalla...

Eksyinpä ravelryn kautta blogiisi ja kiinnitin huomion tuohon sivu gadgettiin missä näkyy keskeneräiset työt; mäkin haluuuuuun ;) Miten tuollaisen saa?

Judiuni kirjoitti...

Ravelry progress bars on javascript-juttu, jonka saa osoitteesta: http://www.ravelry.com/help/api

Ohjeita on Ravelrywikissä:
http://www.ravelry.com/wiki/pages/BlogWidgets
Ja apua löytyy progress bars ryhmästä:
http://www.ravelry.com/groups/we-3-progress-bars/