perjantai 20. tammikuuta 2012

Tikusta asiaa eli neulesuunnitelmia

Olen toista viikkoa yrittänyt keksiä blogattavaa. Langanohjain on edelleen epäkunnossa. Iho ei ole enää rikki, mutta arka se on, sillä iho on edelleen kovin ohut viillon kohdalta. Neulominen edistyy kovin hitaanlaisesti. Olen varovasti neulonut Zoraan hihat, mutta muuten olen joutunut kärsimään neulevieroitus oireet.

Juulin kommentin inspiroimana päätin blogata vähän jonostani eli tulevista neuleista. Järjestelin jonoa uudestaan ja mietin tulevia projekteja, kun en kyennyt neulomaan ja aika käy pitkäksi ilman päivittäista harrastusta. Suurin osa linkeistä on Ravelryyn.

Ensimmäisenä jonossani ovat Cookie A.:n In and Out -sukat, jotka aloitan sinisestä Schoeller+Stahl Fortissima Alpakasta heti, kun olen samassa osoitteessa kyseisen langan kanssa. Sinisille pitsisukille olen jo ajatellut saajan ja sukat olen aikatauluttanut helmikuun loppuun mennessä.

Näin kuvan Hogwarts Express -huivista ja se oli pakko ostaa, vaikkei PayPal-tililläni ollut ihan kolmea euroa. En juuri koskaan osta Ravelrysta ohjeita ja silloinkin yleensä lahjoiksi muille, mutta huivi jotenkin kolahti ja uskon viimein saavan Seehawer & Siebert Pisa -langan viimein neulottua. Olen yrittänyt neuloa sitä useammin kuin mitään muuta lankaa ja aina menee jotenkin mönkään ja purkuun. Tähän pitäisi keksiä muutamia helmiä jostain.

Samalla linjalla jatkaa Owlie-sukat, jotka aion neuloa Araucanian Rancosta. Pidän pöllökuviosta ja Owliesit ovat jotenkin hirveän herttaiset. Saaja varmaan arvaa, mutta arvatkoon.

Sievät Norwegian Totoro Mittens -ohjeen lapaset ovat olleet suunnitelmissa pidempään, mutta nyt vasta keksin, ettei niitä välttämättä tarvitse itselleen tehdä. Onhan niiät muitakin Totoro-faneja. Tonari no Totoro Totoro... (hoilottaa).

Zorasta seuraava villatakki on Gnarled Oak Cardigan Coastal Knits -kirjasta. Tähän ostin mustikan väristä Rowan Felted Tweediä. En olisi muuten raaskinut, mutta Lumoavan langan kanta-asiakaskortin -20% kohtuullisti kummasti hintaa. Hiukan arvokashan se on, mutta Felted Tweed kestää eikä mene pahannäköiseksi. Pääsisimpä jo aloittamaan.

Syksyllä päätin neuloa pidempään lankavarastossani marinoituneesta Cherry Tree Hell Supersock Solidista Willow Cowlin. En sano kauluri, sillä se kuulostaa oudolta, mutta nämä tämmöiset cowlit ovat käteviä ja kerran asiat vain loksahtivat kohdalleen ja murheenkryynillekin löytyi ohje.

Minulla on puolukan punaista seiskaveikkaa, josta olisi päästävä pikimmiten eroon ja olen ajatellut neuloa Hemlock Ring Blanketin. Pieni peitto olisi kätevä sylissä, kun kääriydyn Dahliaani ja asetun neulomaan nojatuoliin. Pelkään, että joudun hankkimaan 5 mm puikot. Olen harkinnut KnitPron vaihtopääsystemmin aloitussetin ostamista. Huomattavasti halvemmalla saisin Kärkkäiseltä nettisivujen mukaan, mutta taidan kannattaa suosikkilankakauppaani. Onneksi en ole julistanut, että ikinä en vaihtopääpuikkoja hanki. Olen vain ollut skeptinen niiden kätevyydestä ja laadusta.

Viimeisen viikon minua on syyhyttänyt Inspira Cowl, joka on lähempänä keeppiä kuin cowlia. Olen miettinyt hartaasti, mitä värejä Dropsin Delightia ostaisin. Delightissa on muistaakseni värejä jotka sopivat äidiltä joululahjaksi saamieni kirjoneulellapasten kanssa yhteen. Jotain sellaista kanervaa ja sen lisäksi saa olla reipasta väriä. Ajattelin tehdä yhteensopivan pipon. Ajattelin värejä, joissa on myös vihreää ja turkoosia, jolloin voisin käyttää pipoa Daybreakin kanssa.

Kuvassa värit hiukan vinksallaan, mutta olkoon.

Toinen väri-ilotulitus suunnitlemissani on Spectra, jota olen harkinnut ja suunnitlelut pitkään. Toisen langan ostin Lumoavan langan joulukalenteritarjouksesta Noron Silk Garden Sockia, mutta kaveri on edelleen keksimättä. En oikein tiedä mitä teen, mutta uskon sen oikean langan kolahtavan, kun sen näen.

Aivan seuraavaksi taidan kuitenkin luoda silmukat Nunt's cabled wristwarmers -kämmekkäisiin, sillä yhdestä huivista jäävä lanka on saatava pois varastosta ja noh ohje, lanka ja puikot ovat kaikki saatavilla juuri nyt heti. On jonossani vielä lähes 50 muutakin ohjetta, mutta nämä ovat lähimpänä aloittamista ja eniten mielenpäällä.

5 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Ihana inspiraation pyrähdys tähän väliin. Alkoi kovasti houkuttaa bee keeper's quilt.. :P

Casa kirjoitti...

ihania töitä on jonossa! miulla on taas päinvastainen ongelma: ikinä en tiiä mitä tekisin seuraavaksi :)
mieki ostin ne vaihtopää aloitus-setin..ite tykkään aivan älyttömästi!

amuk kirjoitti...

Voi raukkaa, kyllä huomaa että ihminen on ihan tuskissaan kun ei pääse neulomaan. Langanohjain äkkiä kuntoon, muuten seuraukset voivat olla vakavia...Ihania ideaoita sinulla on mielessä ja odottelen innolla mitä teet ensin. Tuo Gnarled Oak cardigan on minunkin suosikkini ja aion sen kanssa jossakin vaiheessa toteuttaa. Parane pian että pääset luomaan <3

Lankakeiju kirjoitti...

Olipa mielenkiintoinen postaus ja oma jonokin piteni. Minäkin olen harkinnut tuota vaihtopää aloitus-setin hankkimista, mutta hinta on ollut suurin este. Täytyypä käydä tarkistamassa tuo Kärkkäisen hinta.

Elina kirjoitti...

Itse ostin muutamia viikkoja sitten juuri Kärkkäiseltä KnitPron pyöröpuikkosetin. Olen ollut todella tyytyväinen ja hyvin toimii! Hintakaan ei mielestäni ole kalliimpanakaan paha, koska paketissahan tulee oikeastaan 9 puikot..