perjantai 23. joulukuuta 2011

Dahlia Cardigan


Sain viimein Dahlia villatakinkin pingotettua ja valmiiksi. Pääteltyäni pingotusinto oli kateissa, sillä en ollut aivan varma onnistuiko tämä. Lisäsin liian reippaasti alaselkään pituutta ja etuliepukkeet venähtivät pingotuksessa paljon enemmän kuin ajattelin. Pidän kovasti lopputuloksesta, mutten ole aivan varma, tuleeko tätä käytettyä julkisesti. Tämä ei ole mikään kovin imarteleva villatakki kropalleni ja takin alle ei yli puolimetrisiä liepukkeita oikein mahdu. Dahlia on suorakaide, jossa on hihat. Suorakaide on villatakissani 170 cm pitkä ja 60 cm leveä. En ihan näin mahtaviin mittoihin pyrkinyt, vaikka pituutta lisäsinkin vähän joka suuntaan. Alpakka venyi vähän enemmän kuin mallitilkku antoi ymmärtää, mutta ei onneksi niin paljon kuin pahimmillaan olisi ollut mahdollista. Vähän tästä tuli tällainen torkkupeitto hihoilla.


Projekti:  Dahlia Cardigan (Ravelry)
Ohje: Dahlia Cardigan by Heather Zoppetti (Interweave Knits, Fall 2011)
Koko: 40,5"
Lanka: Vadelmanpunainen Garnstudio Drops Alpaca
Menekkki: 570 grammaa
Puikot: Addi Lace 2,5 mm 100 cm pyöröpuikko
               ChiaoGoo Red Lace 2,5 mm 100 cm pyöröpuikko
               Susanne's Rosewood 2,5 mm 20 cm ruusupuiset sukkapuikot
Fiilis: Ihana kääriytymisvillatakki!


Innostuin Dahliasta hirveästi ja olen sitä koko syksyn neulonut. Dahlia on vilahdellut täällä blogissani aika monessa tekstissä. Nyt sitä pitäisi opetella pitämään. Vähän sain oppeja jo, mutta vielä täytyy peilen edessä harjoitella. Kaikkein ihaninta on kuitenkin käpertyä alpakkatakkiinsa nojatuolin nurkkaan ja neuloa (oikea) torkkupeittosylissä. Takki on ihanan lämmin ja onneksi minua ei Alpaca pahemmin kutita. Väri on kovin hankala. Se näyttää toisinaan oranssiin taittavalta, vaikka onkin vadelmanpunainen. En jaksanut alkaa ähräämään kuvien värin kanssa. Kuvat juoksin ottamaan lyhyenä valoisanan hetkenä kesken pullapitkojen paiston ja kuvausassistentti oli kovin kokematon. Onneksi tausta on vähän edes valkea. Pitäkää peukkuja, ettei sada vettä, sillä tämä vähäinen valkea höttökin lievittää mustan joulun synkkyyttä paljon. Muuten olen lankaan tyytyväinen ja seuraava Alpaca-takki on jo tekeillä, mutta sitä vilautan ehkä vasta uuden vuoden tienoolla. Alpacaa sai Alpakkajuhlatarjouksena sopivan edullisesti, eikä takki onneksi tullut kovin kalliiksi.


Alpakan ansiosta takki laskeutuu kauniisti ja sitä on kiva kääriä ympärilleen eri tavoin. Viimeisest langanpäät, kun saisin vielä piiloon niin, voisin joulunpyhät viettää Dahliaan kietoutuneena. Nyt viimeistelemään viimeistä joululahjaa. Ihan kohta saa joulu tulla. :D

Ajastan huomiseksi lisää kuvia ja tietoja muutoksista, jotka tein ohjeeseen. Lähikuvia pitsipaneelista olen esitellyt aiemmin.

9 kommenttia:

Peikkotyttö kirjoitti...

ei voi muuta sanoa kuin että KAUNIS! <3

Altocumulus kirjoitti...

Edellisen peesiin, mutta tosiaankin se on kovin kaunis!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi ihana!

Neulisti kirjoitti...

Oikein nätti neuletakki. Erityisen kauniisti se laskeutuu tuosta kaulalta!:)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Todella Kaunis. Ihanaa Joulun aikaa Sinulle.

Sohvi kirjoitti...

Tosi ihana ja hieno tuli!

Vyyhti kirjoitti...

Kaunis on! Ainakin noissa kuvissa näyttää kyllä mielestäni todella hyvältä erilaisine kiinnityksineen. Erityisesti tykkään siitä, miten tuo asettuu kaulalla.

Judiuni kirjoitti...

Kiitos kehuista. :D

amuk kirjoitti...

Tosi nätti takki. Käytä ihmeessä sitä rohkeasti vain joka paikassa. Sehän on upea !