sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Zora-villatakista


Zora on edistynyt hienosti, vaikken ole paljonkaan neulonut. Kävi vuoden ensimmäisinä päivinä nähkääs niin, että leipäveitsi puri minua etusormeen. Sillä tavalla sopivasti langanohjaimen kohdallen, ettei neulomisesta tule oikein mitään. Harmittaa vietävästi, sillä haluaisin saada valmiiksi ihanan villatakin. No onneksi tällä konstilla ei ainakaan neuleinto vähene. Päinvastoin olen ajatellut neulomista paljon enemmän kuin yleensä. Pystyn neulomaan pari riviä, mutta sitten haava laastarin alla alkaa jomottamaan ja se neulominenkin on vähän hankalaa laastarin kanssa.


Zorassa on siis vartalo-osa valmis ja se on lupaavan oloinen. Nyt olen neulovinani hihoja. Edistys on onnetonta. Hihat päätin neuloa pyörönä, sillä muuten villatakin valmistuminen voisi jäädä saumojen ompelusta roikkumaan. Vähän piti purkailla ja ottaa isompi koko hihaan, kun resori oli liian tiukka ja sitten hölmöilin lisäysten kanssa, mutta nyt syntyisi kyllä hihaa vauhdilla, jos saisin neulottua.


Pintaneule näyttää pingottamattomana vinkeältä.

6 kommenttia:

Flikka kirjoitti...

Voi ei, haava neulontasormeen on neulojan painajainen! :( Parantele se kuitenkin rauhassa, niin pääset sitten nauttimaan neulomisesta. Kivan näköinen villatakki sulla tulossa, tykkään väristä ja mallineuleesta.

Kytsätär kirjoitti...

Kiusallisia nuo veitsen viiltämät...itsellekin on sattunut ja kyllä harmittaa kun muutoin olisi aikaa ja kuntoa neuloa.

amuk kirjoitti...

VOI ITKU MIKÄ SÄKÄ, PIKAISTA PARANEMISTA LANKASORMELLE :) TOSI NÄTIN NÄKÖISTÄ SINULLA ONKIN PUIKOILLA TULOSSA. ODOTAN KIINNOSTUNEENA KUN NÄEN VALMISTA.

Anonyymi kirjoitti...

Olen itse leikannut ns.kirurgin hanskoista esim. nimettömän ja se sormenpäälle. Ei haittaa kutomista ja haava paranee rauhassa.

Judiuni kirjoitti...

Kiitos myötätunnosta. Haava on sen verran syvä, että se on myös kipeä, eikä kestä juurikaan neulomista, mutta onneksi sormi on paranemassa, enkä tarvinnut tikkejä.

Hanna kirjoitti...

Voi ei! Pikaista paranemista! Ylimääräisellä ajalla ei nyt kannata käydä lankakauppoja läpi, itselläni neulomattomuus (kun reissu venähti) on saanut aikaan lähinnä voimistuneen langanhingun. Tekee mieli tilata lankoja oudoissa väreissä ja säkkikaupalla. Ajattelin, et pieni tauko ei ole pahaks, mutta en ole kyllä enää varma.
-Hanna (rauha @ rav)