sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Viimeinen pari uunista ulos

Vuoden ensimmäiseksi esittelen viime vuoden viimeisen valmistuneen projektin. En raaski laittaa pitsisukkiani talvikenkiin ja päätin kuitenkin opetella käyttämään villasukkia talvikengissä. Jostain syystä olen tehnyt itselleni aika vähän sukkia ja juuri mitään kenkiin sopivia ei ollut, joten jouduin aloittamaan uusia sukkia. Toisaalta tarvitsin matkaneuleen autossa pimeässä tai muuten huonossa valossa neulomista varten, joten päätin aloittaa perussukat. Vaikka pidänkin ehkä ranskalaisesta kantapäästä käytössä eniten, päädyn herkästi tomaattikantapäähän sen neulomisen helppouden vuoksi. En pidä ranskalais ta tietenkään vaikeana, mutta kenkäsukkiin en jaksa panostaa, eikä minua huvittanut laskea kerroksia ja poimia silmukoita. Tomaatin osaan tehdä ulkomuistista sitä juurikaan ajattelematta.


Projekti: Tomato Heel Basic Socks (Ravelry)
Ohje: Perussukka tomaattikantapäällä
Koko: 36
Lanka: Kirjava Garnstudio Drops Fabel Long Print
Menekkki: 68 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 2,25 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Nätit tuli vaikka pimeässä paljon neuloinkin.

Langaksi valikoitui vaalea Fabel Long Print värissä Rosemist, jostä näkee silmukat vähän huonommassakin valossa. Opettelin neulomaan pimeässä näppituntumalta Merijärven reissulla ja joulun ajan automatkoilla. Yllättävän hyvin se sujui. Kerran tarvitsin taskulamppua pudonneen silmukan metsästämiseksi. Hyvin sujui myös sähkökatkon aikana kynttilänvalossa neulominen. Jonkun tunnin saimme Tapanina odottaa Virtasten paluuta. Olen tykästynyt Fabeliin, joka on edullinen ja hyväntuntuinen sukkalanka. Eihän se tietenkään ole mikään luksussukkalanka, vaan ihan tavallinen perussukkalanka, mutta hinta-laatusuhde tuntuu olevan kohdallaan. Toivottavasti siihen tulee lisää kauniita värejä, sillä Fabel Printissä on paljon kovin levottomia värejä.


Lopputuloksena juuri tarkoitukseensa sopiva sukka. Pitkä joustinneule pitää sukan hyvin ylhäällä ja tomaati istuu jalkaani oikein hyvin. Silmukkamäärä on 64, mikä tuntuu nyt vähän naftilta, mutta eipähän ainakaan venähdä liian suureksi. Kärjen teen sädekavennuskärjen, sillä en jaksa kantapään jälkeen laskea uutta kerroksen vaihtumiskohtaa ja asetella nauhakavennuskärkeä, kun sädekavennus ei vaadi mitään laskutoimituksia. Tomaattia varten silmukat jaetaan kolmelle puikolle ja olen sen jälkeen tasannut ne takaisin neljälle puikolle, mutta kärkeä ei voi tehdä suoraan sille silmukkajaolle samalla tavalla kuin ranskalaisen kantapään jälkeen.

Ohhoh. Tulipa paljon asiaa autopilotilla suunnilleen pimeässä neulotuista perussukista. Aloitin jo seuraavat samanlaiset Fabel-sukat auringonlaskun väreissä hehkuvasta Fabel Print Sunsetistä.

4 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Fabel on kyllä kestävä lanka. Mulla on Fabel printistä yhdet sukat, jotka oon tehny juhannuksena 2010. Vieläki melkein uudenveroiset, vaikka olenkin käyttänyt niitä paljon! :)

Judiuni kirjoitti...

Pitkää ikää Fabel-sukille siis!

Vyyhti kirjoitti...

Onpa kyllä kiva lanka! Itse olen myös tehnyt Fabelista lyhytvartisia kenkäsukkia ja tähän mennessä olen ollut tyytyväinen. Nyt on tosin käytössä sellaiset talvikengät joihin eivät villasukat mahdu (eikä toisaalta tarvitsekaan), mutta olen melkoisena vilukissana vähän hätää kärsimässä aina kun pitää riisua kengät, jos ei muistu ottaa sukkia laukkuun.

Sara kirjoitti...

Kauniit sukat ja kauniit värit!