lauantai 31. joulukuuta 2011

Vuoden viimeinen

Pyörähdin äitini kanssa Käsityökorissa alemyyntejä kiertäessäni ja sorruin villatakilliseen vaaleanpunaista Dropsin Limaa. Se oli viimeinen mahdollisuuteni hyödyntää Dropsin Alpakkajuhlatarjousta ja Sulo Vilén vei ja minä vikisin. Joulukuussa tuli muutenkin sorruttua lankashoppailuun. Ostin kolmet villatakkilangat ja vähän muitakin lankoja. Yhteensä lankoja tarttui tarjouksista ja Merijärveltä ostettua hieman yli kaksi kiloa. Varsinkin Lumoavan langan joulukalenteri houkutteli ostelemaan. Lankaa kului reilut 600 grammaa joulukuussa.


Koko vuonna kulutin 126 kerää, noin 6,5 kiloa ja yli 21 kilometriä lankaa, josta valmistui 56 projektia. Niistä virkattuja oli 8, huiveja 10, sukkia 14, pipoja ja muita päähineitä 8, peittoruutuja 7, villatakkeja 2, kämmekkäitä 2. Lisäksi neuloin muutaman muun jutun muun muassa puikkotyynyn ja hartianlämmittimen. Projekteja valmistui muutama vähemmän kuin viime vuonna, mutta neuloin suurempia projekteja, esimerkiksi elämäni ensimmäiset villatakit. Neuloin ehkä myös vähemmän ihan ohuita lankoja. Huiveja ja sukkia neuloin hieman vähemmän kuin viime vuonna. mutta se on ehkä ihan hyvä asia, että laajennan repertuaariani.

Ensi vuonna aion tietysti jatkaa ahkeraa neulomista ja blogaamista. Alkuvuoden yritän taas lankalaihdutusta, vaikka epäilenkin, että siinä käy yhtä huonosti kuin tänä vuonna. Olen ostanut kilon enemmän lankaa kuin olen neulonut ja lankavarastostani hävittänyt. Muuten olisin varmasti vähentänyt lankaa enemmän kuin ostanut, mutta innostuin villatakeista kauheasti syksyllä ja olen ostanut isoja eriä lankoja aiempaan verrattuna. Yleensä olen ostanut vain yhdestä kolmeen kerää per väri projekteihini. Minulla on kaksi villatakkia valmiina, yksi kesken ja kolmeen langat. Toivottavasti into ei lopahda aivan kesken. Osasyynä niin monen villatakkilangan ostamiseen oli varmasti Dropsin Alpakkajuhlatarjoukset. Kun villatakkilangoille tulee hintaa alle 30 euroa, villatakin neulominen itse alkaa olla jo kannattavaa. Alkuvuoden aion keskittyä villatakkeihini ja yrittää taas olla ostelematta kauheasti lankoja.


Villatakeista puheen ollen voisin vilauttaa keskeneräistä alpakkatakkia tässä samalla. Raiku esitteli Lumoavan langan blogissa keskeneräistä Zoraansa lokakuussa ja siitä se ajatus sitten lähti. Aiemmin täysin puhuttelematon keskiroosa Alpaca alkoi puhutella. Aluksi yritin unohtaa koko vision, mutta sitten en voinut vastustaa. Jouduin odottelemaan lankaakin, mutta lopulta pääsin asiaan, kun Dahlia oli päätelty ja sain puikot vapaaksi. Aloitin joulukuun alussa, mutta joululahjaneuleiden vuoksi jouduin jarruttelemaan. Tämän neulomisessa pääsin vauhtiin vasta joulupäivänä. Ohjeessa villatakki neulotaan kappaleina, mutta päätin neuloa tämän kainaloihin asti yhtenä kappaleena. Hihoista en ole vielä päättänyt, neulonko ne pyörönä vai ohjeen mukaan, mutta epäilen, että pyöröksi muutan nekin.


Oikein hyvää uutta vuotta lukijoilleni!

5 kommenttia:

Sohvi kirjoitti...

Mäkin kävin vielä hamstraamassa 10 kerää Alpacaa Kärkkäiseltä, kun kerta alennusta sai. Jos noista aloittaisi vaikka sen Dahlian. Limaa olisin vielä halunnut ostaa villatakillisen, mutta sopivat värit olivat jo loppuneet. Mutta onneksi se ei nyt ole normaalihintaisenakaan ihan hirvittävän kallista.

Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

Lankakeiju kirjoitti...

Kivan näköinen villatakin alku. Hyvää uutta vuotta sinullekin!

outi kirjoitti...

Minäkin yritän olla maltillinen lankojen kanssa, jotta varastot edes hiukan hupenisivat. Hyvää uutta vuotta!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa tulossa kaunista. Kiitos kuluneesta vuodesta. Blogissasi on aina kiva piipahtaa. Ihanaa Alkavaa Vuotta Sinulle

Judiuni kirjoitti...

Kiitos uuden vuoden toivotuksista ja kehuista.

Suosittelen Dahliaa lämpimästi, Sohvi.