maanantai 3. helmikuuta 2014

Holden-huivi

Katsoin menneitä kirjoituksiani läpi yhtä tiettyä kuvaa etsien ja tein itselleni yllättävän havainnon. Minulla taitaa olla kehruublogi. Neuleita oli hälyttävän vähän. En ole huomannut ollenkaan, että suurin osa kuvistani on kehrätyistä tai kehräämättömistä villoista. Hämmentävää. Tämäkin neule on kehruutuotos.


Aloitin tämän huivin elokuussa, eikä neulomiseen mennyt montaa viikkoa, mutta sitten lanka loppui kesken. En ollut tyytyväinen siihen, miltä huivi näytti ja huivintekele jäi kuukausiksi marinoitumaan. Viime viikolla otin sen yhtenä iltana esiin ja päättelin kehräämälläni villatakkilangalla, jotta pääsen siitä eroon. Villatakki on niin pitkällä, että tiedän, että muutama metri liikenee päättelyyn. Ohjeessa olisi ollut hieno nirkkoreuna päättelyssä, mutten viitsinyt sellaisiin vaivautua. Huivi oli pieni ja väärän mallinen, mutta pistin sen silti kylpyyn ja kun nostin märän huivin, se "lörpsähti" kaksinkertaiseksi kooltaan. Olin hieman hämmentynyt, kun "nenäliinasta" tuli ihan oikean huivin kokoinen. Ravistin vielä varmuuden vuoksi märkää huivia pari kertaa, että se varmasti venähti kaiken koon, mitä lanka antaa periksi.


En varmaan seurannut ohjetta ihan tunnollisesti, mutta kaikkien näiden kuukausien jälkeen en enää muista miten sitä muokkasin. Minulla ei ole uutta ja hienoa maksullista ohjetta, vaan alkuperäinen ilmaisohje, joka ei ole enää tarjolla. Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen. Olin jo aivan varma, että huivi menee purkuun. Samalla vahvistui se, että kun on tottunut sirpinmuotoisiin huiveihin käytössä, niin peruskolmio tuntuu oudolta ja hankalalta. Stephen Westin Daybreak(Ravelry) on muodoltaan aivan ylivoimainen hartiahuivi ja omani on ollut ahkerassa käytössä. Harkitsen toista samalla ohjeella, sillä se on vaan niin paras. Ehkäpä käsinkehrätystä?

Projekti: Handspun Holden Shawlette (Ravelry)
Ohje: Holden by Mindy Wilkes (Ravelry)
Koko:  180 cm x 70 cm
Lanka: Käsinkehrätyt
Lanitium ex Machina Whiteface Woodland värissä Heartache
World of Wool Welsh luonnonmusta
World of Wool Finn Sheep luonnonmusta (muutama metri päättelyyn)
Menekkki: ~ 220 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 4,5 mm 100 cm pyöröpuikot
Fiilis: Vaikeuksien kautta voittoon!

Lanka on siis tässä huivissa käsinkehrättyä kaikki. Kolmion luonnonmusta on walesiläistä mustaa lammasta ja pitsireuna on Lanitium ex Machinan -värjäämää Whiteface Woodlandia. Villat ovat yllättävän samanlaisia, kovia ja karkeita. Tämä ei ole mikään kaulaavasten pehmeä huivi, vaan kutittaa liian ohuen paidan läpi selkääkin. Molemmat ovat suhteellisen paksua kuitua ja tuntuvat hieman kovilta. Takin tai villatakin päällä tämä varmasti menee kivasti, mutta suoraan kaulalle en viitsi tätä kietoa. Minä en ole herkkä kutiamaan villasta, mutta tämä on aika karkeaa villaa.

6 kommenttia:

Seijasisko kirjoitti...

Kiva, kun olet palannut bloggailemaan taas. Ihania sukkia ja lankoja tuolla alempana ja tosi kaunis tämä huivikin. Komeat on maisemat siellä!

Judiuni kirjoitti...

Kiitos, Seijasisko! Oli yllättävän kiva blogata pitkästä aikaa.

Raiku kirjoitti...

Ihana, sulla on tullut nyt vaikka kuinka monta postausta. Painostaminen siis kannattaa. ;)

Judiuni kirjoitti...

Raiku: Painostaminen kannatti. ;)

Virpi kirjoitti...

Oikein nätti huivi lopputuloksena :)

Judiuni kirjoitti...

Kiitos, Virpi! :)