tiistai 18. helmikuuta 2014

Luumua vai katajaa?


Hilpaisin työpäivän jälkeen asiamiespostiin noutamaan kirjattuja kirjeitä. Kuvittelen aina tilaillessani, että kaikki kolahtavat kätevästi postilaatikkoon, mutta maailmalta saapuvat tilaukset tuppaavat olemaan kirjattuja kirjeitä ja postilainen osasi jo nostaa molemmat nappikirjeet laatikosta tiskille heti minut nähdessään. Ehkä pitää olla vähän aikaa tilailematta lankoja ja muita ihanuuksia, ettei tule liian tutuksi postin tiskillä asioidessaan. Odotin puunappeja kovasti jo loppuviikolla, mutta näemmä Liettuasta on yhtä pitkä matka Lappiin kuin Hong Kongista. Nyt pitäisi sitten tehdä päätöksiä valitako luumu- vai katajanapit villatakkiin. Nappeihin olen oikein tyytyväinen. Suosittelen lämpimästi Inguten Etsy-kauppaa. Nämä ovat paljon sileämpiä kuin käsityömessuilta ostamani kotimaiset puunapit. Napit on huolellisesti hiottuja ja mehiläisvahalla käsiteltyjä. Tilaan varmasti toistekin. Omenapuunapit on ainakin pakko saada johonkin neuleeseen. Niitä näytti olevan Etsy-kaupassa monenlaisia.


Eräs suunnitelma alkaa realisoitua ja siihenkin tuli sopivasti "napit". Lyanwoodin Etsy-kaupasta tilaamiani nappeja en lopulta edes sovitellut villatakkiini. Käsinkehrätylle sopii paremmin käsintehdyt puunapit, mutta tähän projektiini ajattelin laittaa tällaisen metallisen "Hook-and-eye closure"n. (Mitä ikinä se sitten onkin suomen kielellä.) En malttaisi millään odottaa, että saan tämän projektin valmiiksi, mutta neljä vyyhtiä pitää vielä neuloa ja nuo viimeisestä vyyhdistä neulotut mallitilkut pitää purkaa, vyyhdetä, kylvettää ja keriä ennen kuin neulon ne liivin helmaan. Niin paljon vielä vaiheita ennen kuin pääsen esittelemään tämän. Toistaiseksi minulla on vaan mallitilkkuja ja ihmesuikaleita.

5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Kiitos vinkistä! :) Minusta nuo katajat on ihanat <3

adelheid kirjoitti...

Mä äänestän kanssa katajaa :)

-P- kirjoitti...

kataja! näytä pian millainen se on!

Helena kirjoitti...

Oi miten ihania nappeja! Neulepintakin näyttää uteliaisuutta herättävältä! Ja hook and eye closure lienee hakanen suomeksi?

Judiuni kirjoitti...

Kiitos kaikki kommenteistanne! Katajaiset napit takkiini ompelin. ;)