sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Neulesuunnittelua jälleen


Edellinen villatakkiprojekti on viittä vaille valmis. Käytin takkia kylvyssä villanhoitoaineen kanssa ja pingotin kevyesti. Koko vaikuttaa täydelliseltä Tilasin tänään Liettuasta puunappeja, mutta ajattelin katsella vielä muutamia vaihtoetoja tilata, jos kummatkaan eivät takkiin sovikaan. Tässä kylässähän myydään vain poronsarvinappeja, jotka eivät napinrei'istäni mahtuneet. Sehän olisi ollut liian helppoa, jos ne olisivat sopineet. Silmukkamerkkejä oli varmaan ihan riittävästi, tuollainen reipas 70 kappaletta ainakin. Kyllä niitä sai tovin nyppiä, mutta ainakin oli helppo laskea napinlävet, lisäykset, kavennukset, kuviontoistot ja muut muotoilut. En millään malttaisi odottaa, että pääsen tätä käyttämään. Se on ensimmäinen kehräämästäni langasta neulottu villatakki.


Kun yhden takin saa pois puikoilta, niin seuraavahan pitää saada alulle. Olen ahkerasti neulesuunnitellut ja mallitilkkuillut eilispäivän. Olen testannut seitsemät eri puikot ja kaksimallineuletta ja visio alkaa realisoitua. Vielä pari mallitilkkua niin pääsen laskemaan silmukoita ja sitten vasta vauhtiin. Mieleistä mallia ei ole löytynyt ja tässä melkein puolen vuoden aikana on muotoutunut näkemys siitä, millaisen haluan. Olen jossain vaiheessa päässyt mallitilkkuinhostani ja nykyään itseasiassa pidän niiden neulomisesta. Suosittelen tällaista asennemuutosta lämpimästi muillekin. Nyt takaisin mallitilkkuilemaan.

3 kommenttia:

Riitu kirjoitti...

Katsoessani noita kuvia ja lukiessani työskentelymenetelmästäsi unohdin hengittää. :-) Miten joku voi toimia noin suunnitelmallisesti, järjestelmällisesti ja... ammattimaisesti?! Mun tekemät mallitilkut ovat järestään olleet täysin irrallaan todellisuudesta, ja suosinkin neulomisessa "säädä ja sovella" -menetelmää. No, siltä ne minun tuotokset näyttääkin :-D

berenike kirjoitti...

Innolla ootan nähä, et mitä oot tekemässä :) itsellä on juuri tuo mallitilkkuinho, josta pitäisi kyllä joskus päästä yli.

Judiuni kirjoitti...

Riitu: Toivottavasti toivuit järkytyksestäsi. En useinkaan tee näin montaa mallitilkkua, mutta neulesuunnittelu edellyttää useita mallitilkkuja. Minulla on tarkka visio ja haluan sen onnistuvan, joten suorinta reittiä onnistuneeseen lopputulokseen on monen mallitilkun kautta.

Berenike: Suosittelen lämpimästi asennemuutosta. Mallitilkku on kätevä. ;)