lauantai 22. maaliskuuta 2014

Metsään menee


Joskus tuntuu, että kaikki neuleet ovat vastatuulessa. Aloitin monta viikkoa sitten sukat pikaiseksi väliprojektiksi. Valitsin Arch-shaped socks(pdf) -mallin ohjeeksi, sillä olen kuullut siitä paljon hyvää ja lisäsin monen muun tavoin joustinneuleen koko sukkaan. Pikaista väliprojektia ei tullut, sillä en ole saanut sukkaa istumaan jalkaani millään. Sukka ahdistaa jalkapöytääni silmukkamäärien ja kavennusten muuttelemisesta huolimatta. Pidän kovasti sukan erikoisesta ulkomuodosta, mutten voi sietää sitä, että jalkapöytääni puristetaan epämiellyttävästi. Sukka ei vaan istu, vaikka olen purkanut ja neulonut kärjen neljä kertaa. Joutunen nyt sitten keksimään jotain ihan muuta, sillä haluan tästä langast nimenomaan unisukat itselleni.


Neulomisessa on tärkeää onnistumisen kokemukset. Ne ovat se voima, joka pitää kiinni harrastuksessa. Nyt kun kaikki projektit tuntuvat olevan menossa enemmän tai vähemmän metsään, tuntuu paljon mielekkäämmältä kehrätä. Yhteen huiviin olen joutunut tilaamaan uusia puikkoja ja toisesta loppui lanka. Perussukistanikin loppuu lanka yllättäen kesken. Sormikkaat, jotka innoissani aloitin tammikuussa eivät istu millään pieneen käteeni vaan ovat pienennyt ja käsialan kiristysyrityksistä huolimatta liian suuret, menivät purkuun. Suunnittelemani liivi on muuten onnistumassa, mutta lanka värjää kädet mustelman violeteiksi, mikä ei innosta yhtään neulomaan sitä. Vastoinkäymiset johtavat herkästi neulepläähiin ja sitä ei nyt taas tarvitsisi tulla. :(


8 kommenttia:

-P- kirjoitti...

Äh, ompas vastatuulta tällä hetkellä. Sanoisin tähän, että neulo joku juttu, joka ei varmasti voi mennä pieleen, jollain hyväksi havaitulla ohjeella joku helppo ja kiva... Vai onko sellaista olemassakaan, joka ei voi mennä pieleen....? Tuskin taitaa olla. Tsemppiä kuitenkin, toivottavasti edes ne puikot tulee pian!

Niina Risulainen kirjoitti...

Minäkään en ole ihastunut sukkiin, joissa on kierteinen neulekuvio... Se vaan jotenkin puristaa jalkaa enemmän, tiiä sitten että pitäiskö tähän vaan tottua, vai onko malli vain käymätön juuri meikäläisen jalkaan...

amuk kirjoitti...

No voi kyllä sinulla nyt on vastoinkäymisiä kerääntynyt. Välillä vaan on tuollaista. Itse olen aina tuollaisissa fiiliksissä pitänyt vähän taukoa neulomisesta ja puuhaillut muuta, esim virkkaillut ja värjäillyt lankoja. Kehrää ja tee kivoja juttuja niin takaan että neulemojokin palaa ihan varmasti ja entistä ehompana. Sukkasi ovat kyllä tosi kivan näköiset ; )

Judiuni kirjoitti...

Kiitos kaikille! Epäilen, että kaikki projektit voivat mennä pieleen ja että tuollaiset kierteellä olevat sukat eivät sovi jalkaani. Plääh. :(

MiunMaun kirjoitti...

No kylläpä nyt vastustaa. Kutimet hetkeksi nurkkaan ja muuta väkertämään. Viikon päästä on jo ihan eri fiilis!

Onpa tosi harmi, ettei tuo kierresukka tunnu mukavalta. En ole tällaiseen malliin ennen törmännytkään. Puikoilla näyttää tosi hassulta ja kummalliselta, mutta jalassa on ihan sikamakeen näköinen.

Judiuni kirjoitti...

Kiitos, MiunMaun. Se on todella komea malli ja ilmeisesti joillekin ihmisille istuu hyvin, mutta mun julkaani ahdistaa kauheasti.

Anonyymi kirjoitti...

Jalassa tuo malli näyttää aivan ihanalta, mutta miksi, oi miksi sen täytyy tuntua pahalta! Uskaltaakohan tuota kokeilla itsekään. Tai oikeastaan, taidan olla vähän hullu, kun nyt nimenomaan haluan kokeilla, miten monella mutkalla pääsisin itse tuon mallin kanssa olemaan :D

Toivottavasti neuletuulesi kääntyy pian eikä tuo enää lunta tupaan.

Judiuni kirjoitti...

Sanopa muuta, Snna K. Voithan sinä kokeilla toimiiko malli sinun jalkaasi. Sukanhan vai aina purkaa kantapäähän ja tehdä tavallisen kärjen jos se ei toimi.
Kiitos.