sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Puikko- ja koukkuostoksia


Joku saattoi vähän sortua, hupsis. Tarvitsin erääseen projektiin 5,5 milliset puikot ja juuri sitä kokoahan minulla ei ole ollenkaan. Yhdet sopivan koon tipsit olisivat varmaan riittäneet, mutta Lankakamarissa oli juuri sopivasti tarjouksessa KnitPro Dreamz Deluxe, jossa oli muitakin kokoja, joita minulla ei ole ollut. Olen viime aikoina neulonut poikkeuksellisen paksuja lankoja, joten paksumpiakin puikkoja saattaa olla tarpeen omistaa. Vastustin pitkään vaihtopääsysteemejä vähän niin kuin humpuukina, mutta niin se mieli muuttuu. Nämä ovat villatakkien ja semmoisten neulomisessa erittäin käteviä, kun puikkokokoa voi muuttaa tuosta noin vaan päät vaihtamalla. Joskus joustinneule toimii paremmin eri puikkokoolla kuin sileä tai kuvia ja tasona ja pyörönä neulotun osan eroa voi pienentää vaihtamalla puikkokokoa.


Toinen hairahdus on koukkuamiskoukkuosastoa. Sain alennuskoodin LoveKnitting-nimiseen verkkokauppaan ja sorruin tilaamaan nipun koukkuja. KnitPron muoviset Spectrat olivat niin edullisia, etten voinut vastustaa. Pienempiä kokoja minulla on puisina Symfonie -sarjan koukkuina. Virkkuukoukkujen säilytys kävi ongelmalliseksi, joten katselin Etsystä kivan säilytyspussin koukuilleni. Aivan pienet virkkuukoukut säilytän kardemummaputkilossa, joka on niille mielestäni aivan lyömätön, mutta muut koukut eivät mahtuneet puikkopussiin ja bambukahvalliset ChiaoGoot kolisivat ikävästi puikkopussini pohjalla, joten nekin oli kiva saada ojennukseen. Aika kitschin näköinenhän se on, mutta kai virkkuukoukkujensa kanssa voi vähän hullutella. Kitsch ja muut mauttomuudet ei ole yleensä mieleeni, mutta tämä puhuttelee minua jotenkin kovasti.


Dreamz-puikot ovat päässeet jo tosi toimiin, kun aloitin Lady Eleanor Entrelac Stole -huivin. En ole ennen konttineuletta neulonut, mutta pidän tästä kovasti. Takaperin neulomistakaan en ole pariin vuoteen tainnut harjoitella, että sikälikin hyvä projekti.

8 kommenttia:

amuk kirjoitti...

Nyt on pelit ja renssellit kohillaan. Minullakin on tuo Dreamz -setti ja kätevä on käytössä ja hyvät puikot. Yleensäkin olen käytännössä huomannut että puikko-ostokset kannattaa tehdä setteinä. Tietysti silloin pitää ostaa harvemmin uusia mutta silti on käytännössä niin paljon parempi kun pysyy kaikki järjestyksessä ja tallella. Ihana huivia olet neulomassa.

Seijasisko kirjoitti...

Konttineulos on kivaa tehdä..tosi aika hidasta. Minä olen tehnyt konttineuloksella perinteistä sukanvaratta. Kävin katsomassa mallin ja kivalta ja lämpimältä näyttää kontti huivissakin. Nätinvärinen tulee tuosta sinun tekemästä.

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Amuk ja Seijasisko!

Seijasisko: Konttineuletta nopeuttaa se, että neuloo takaperin. Olisi ihan tuskaa kääntää projekti 8 silmukan välein.

Elisa kirjoitti...

Kivoja kuvia! Satuin vahingossa blogisi kohdalle. Hauskalta näyttää :D

salas kirjoitti...

Onpas hauskan näköistä tuo konttineule. :) Sujuiko kaupat ongelmitta tuon LoveKnittingin kanssa? Meinasin itsekin tilailla. :P

Judiuni kirjoitti...

Salas: Eikös olekin? :) LoveKnitting-tilaus oli täysin ongelmaton ja tilaan varmasti toistekin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Tilasin Loveknittingista 2 vyyhtiä Manosin Alegriaa. Postikulut piti olla ilmaiset. Pakettia ei vaan kuulunut. Sitten tuli tullista kirje, että paketti on heillä. Laitoin Loveknittingiin viestiä asiasta ja ihmettelin tullia. Sanoivat, että heidän varastonsa on USAssa!! Nyt joudun maksamaan tullimaksun ! En todellakaan suosittele tilaamaan tuolta mitään!
He sanoivat, etteivät voi ennustaa, mitkä tuotteet tulevat heidän USAn varastolta. T.Anu

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Anu. Jatkossa jää kyllä tilaamatta, jos meininki on tuollaista: :(