lauantai 15. maaliskuuta 2014

WoW:n merinosäikeitä


Innostuin viime kesänä suunnattomasti erään Interview Knitsin opetusvideon ajatuksesta erivärisistä säikeistä kerratuista langoista. En nyt kuollaksenikaan muista oliko kyseessä Gentle Art of Plying, Spinner's Toolbox vai joku muu Judith MacKenzien video, mutta kuitenkin joku niistä, jossa tämä suuri guru puhuu. Yksivärisistä säikeistä saa hyvin miellyytävän gradientin, kun valitsee värit ja säikeet oikein. Tilasin innoissani kilon merinoa World of Woolista ja odotin Little Gemiäni malttamattomana kuin pikkulapsi. Villat tulivat ensin ja kuten arvata saattaa, värit eivät olleet ihan sitä, mitä ajattelin. Tajusin heti, ettei täydellinen gradientti onnistuisi. WoW:n vanhat kuvat eivät oikein kuvanneet todellisia värejä. Onneksi nykyiset kuvat ovat paljon lähempänä todellisuutta, mutta sanomattakin lienee selvää, että projekti jäi pettymyksen vuoksi. Otin syksyllä projektin työn alle, enkä oikein välittänyt ensimmäiseksi suunnittelemani vyyhdin väreistä. Aubergine on lähes äärimmäisen tumma violetti ja pistää langasta silmään.


Jatkoin projektia viime kuussa ja sain juuri valmiiksi toisen vyyhdin. Fuchsia ja Damson pelaavat erittäin kauniisti yhteen ja langasta tuli aivan ihana. Kaksi säiettä on vaaleampaa väriä Fuchsia ja yksi säie on Damsonia eli sitä samaa väriä, jota ensimmäisessä vyyhdissä on kaksi säiettä. Värit ovat sopivan lähellä toisiaan eivätkä säikeet pistä silmään niin kuin tuossa ensimmäisessä vyyhdissä. En ole koskaan innostunut langoista, joissa on erivärisiä säikeitä, mutta tämä miellyttää silmääni. En ole yhtään senttiä vielä neulonut, joten en tiedä, miltä tämä tai tuo toinen näyttää neulottuna, mutta toivon, ettei lopputulos ole kovin levoton.

Kuitu: World of Wool merino -topsit väreissä  Damson (1s) ja Fuchsia (2s)
Väline: Majacraft Little Gem 8,6:1 välityssuhteella
Lanka: kolmisäikeinen 205 metriä / ~75 grammaa (Ravelry)
Fiilis: Ihana, joskin aavistuksen löyhäkierteinen lanka.

WoW:n dyed 23mic 64's merino on erittäin helppoa kehrättävää ja hyvin miellyttävää villaa. Se ei kutita vähääkään ja tuntuu oikein miellyttävältä paljasta ihoa vasten. Kuten yleensäkin valmiista kehruistani kirjoittaessani, kirjoitan tätä vyyhdit kaulan ympäri. Suosittelen lämpimästi näitä edullisia topseja, silä hintalaatusuhde on enemmän kuin kohdallaan ja värejäkin on 80. Niistä löytyy varmasti tällaisiin värien sekoitteluun sopivia sävyjä. Merino on kuulemma Etelä-Afrikasta silpomattomista (non-mulesed flocks) lampaista.


Olin aivan varma, että esittelin tämän osapuilleen marraskuussa valmistuneen vyyhdin täällä blogissani alkuvuodesta, mutten löytänyt blogista tai Picasasta näitä kuvia, joten asia on kai jäänyt jossain vaiheessa. Silmämääräisesti tämä on aavistuksen paksumpi lanka, mutta se  voi johtua kierteestä tai väristä tai jostain. Metrimääräisesti vyyhdit ovat lähes identtiset ja osittain ne ovat samaa topsia. Valitettavasti tähän hieman askeettiseen matkalaukkelämääni ei kuulu lankojen punnitemiseen sopivaa vaakaa, joten en ole aivan varma vyyhtien painosta. Suunnilleen 75 grammaa niiden pitäisi painaa. Se matkalaukku muuten on tuo laventelinvärinen, paisley-kuvioinen objekti, jonka päällä kuvaan näitä lankojani, kun en muutakaan ole keksinyt kuvaustaustaksi.

Kuitu: World of Wool merino -topsit väreissä Aubergine (1s) ja Damson (2s)
Väline: Majacraft Little Gem 8,6:1 välityssuhteella
Lanka: kolmisäikeinen 210 metriä / ~75 grammaa (Ravelry)
Fiilis: Liian tumma häiritsee silmääni.

Satuin Now in a minute -huivin(Knitty) Ravelry-sivulle ja taisin saada idean. Suosikki podcastini palasi tauoltaan. Brenda Daynen Cast On on käsittääkseni ensimmäinen neulepodcast ja se on ollut tauolla perheenjäsenten menehtymisen vuoksi. Brenda on pitkään tehnyt neulekirjaansa Welsh for rainbow, joka viimein on valmis ja tuo huivi on yksi tämän kokoelman ohjeita. Huivin innoittamana suunnittelin seuraavat vyyhdit uudelleen niin, ettei suunnitelmassa ole yhtään yksiväristä vyyhtiä, joita gradienttisuunnitelmassani oli jokaista väriä. Metrejä ja grammoja on hieman liikaa yhteen huiviin, mutta katsotaan, miten projekti etenee. Jokin modulaarinen juttu varmasti tulee vielä.

2 kommenttia:

Nunt kirjoitti...

Toi tumma-vaalea on komeaa :) Tosin voi kyllä olla levotonta neulottuna.

Judiuni kirjoitti...

Kiitos, Sanna. Odotan hieman kauhunsekaisin tuntein, miten se neuloontuu.