perjantai 29. elokuuta 2008

Luksusta elämään


Tällä menolla joudun lankadieetille. Sorrun taas, vaihteeksi, jälleen kerran lankaostoksiin. Tällä kertaa Anttilassa. En voinut vastustaa uutuslanka Luxus Cloudia. Siinä on juuri siskolleni sopiva sininen sävy. Mielessäni suunnittelen jo pöllö-kuvioisia lapasia tästä. Olisin halunnut Windiä, mutta siihen ei budjetti juuri nyt veny. Anttilassa oli myös Rose Mohair ja Mambo tarjouksessa, mutta selvisin ulos ilman niitä. Mambo yllätti aivan ihanalla luumunvärillä, jota en ole aiemmin huomannut ja ällistyin kun otin kerän käteen, sillä se ei ollutkaan karheaa ja ikäväntuntuista lankaa. Minulla oli aivan selkeä muistikuva siitä, että Mambo tuntuu todella karhealle. Kokeilin muut värit läpi ja totesin, että vihreä ja joku muukin väri oli aivan erituintuista lankaa. Käsittämätöntä. Nyt alkaakin sitten harmittaa entistä enemmän, ettei sitä tämän syksyn Vogue Knittingiä saa mistään käsiinsä. Ne Druid mittensit on aivan ihanat ja nyt kun Mambo-kammoni katosi johonkin, voisin hyvinkin kuvitella tekeväni luumuvaaran, mutta kun ei niin ei. Joskaan Vihervaara ei ole yhtään minun tyylinen neule, sillä olen enemmän krumeluurien ystävä.

Kävin kirjastossakin ja Maakarissa. Kirjastosta mukaan tarttui pari neulekirjaa. Ärsyttää, kun tiedän, että kaikkia ihania neulekirjoja on kirjastolla kyllä, mutta ne ovat aina lainassa. Täytyy nyt sitten iloita niistä vähistä, mitä saa kiinni. Maakarissa kävin ensimmäistä kertaa ja mukaani ei tarttunut mitään. Wetterhofin Veeraa olisin saattanut ostaakin, mikäli olisi ollut jotain ihanaa väriä, mutta kun ei ollut niin sinne jäi. Muita lankoja saa muualta halvemmalla, joten tuskin menen toista kertaa, ellei tule tarvetta harmaalle kotimaiselle villalangalle. Mutta taitaa olla toiveajattelua, että pääsisin luotolaista tekemään. Huoh.

Palmikkoliivi on edistynyt kiitettävästi ja on jo rintojen alla. Pian pääsen kainaloihin ja sitten olenkin jo voitin puolella. Pidän neuleesta koko ajan entistä enemmän. Harkitsen tosissani toisen palmikkoliivin suunnittelemista luonnonvalkealle nallelle. Vaan kun saisin tuon Tulppaanin pois puikoilta. Se nielee lankaa huolestuttavan hitaasti. Novitan Bambu on yllättävän riittoisaa lankaa. Näyttää pahasti siltä, että yksi kerä jää taas yli. Mitä ihmettä minä sillä teen?

1 kommentti:

Miia-Rebekka kirjoitti...

Kattelin Keskisellä noita Cloudeja ja otin jo pari kerää just tuota sinistä käteenä kunnes päätinkin etten osta niitä. Nyt vähän harmittaa vaikka en edes tiedä mitä olisin niistä tehnyt.

Ihanan pehmeää aivan niin kuin Windkin.