tiistai 22. syyskuuta 2009

Näytä mulle missä sulla on Noro-raidat...Innostuin kaivamaan maaliskuussa ufoutuneet Noro-kerät esiin. Toinen sukka oli jo valmis, mutta päättelemättä ja toinen sukka oli jäänyt pohkeeseen jumittamaan. Muistaakseni kavensin liian aikaisin ja jouduin purkamaan pari raitaa pois, enkä sitten jaksanut poimia silmukoita takaisin puikolle. Langat olivat iloisesti solmuuntuneet yhteen ja puikot tökätty keriin pystyyn. Melko esteettinen näky Pentikin leipäkorissa(, joka sekin siis palvelee lankakorina taikina- ja salaattikulhojen, uunipatojen ja -vuokien ynnä muiden rinnalla lankojen, WIPpien ja UFOjen säilytyksessä xD). Pari iltaa selvittelin lankoja tikuttelin sukkaa ja nyt sain yhden UFOn pois listaltani. Jei!

Kallista lankaa meni 94 grammaa ja jäljelle jäi 54 + 64 grammaa eli lankaa on vielä reilusti jäljellä. Ajattelin alunperinkin, että saan tehtyä varmaan toiset sukat jäljelle jäävästä langasta, mutta pienijalkaiselle varmaan saisi tehtyä jäljellä olevasta langasta kahdet lyhytvartiset sukat. Onni on siis numeron 36 takakäpälät. :P Laskeskelin yhteen punnitsemiani lukuja ja sain jotenkin summaksi 212 grammaa. Punnitsin kaiken lisäksi vain pelkkää lankaa. En vyötteitä tai puikkoja mukaan. Jännä juttu. Yleensä lankakerät painavat vähemmän kuin vyötteessä luvataan, mutten valita.

Noro-raitoja teen loppulangoista varmasti, mutta varmaankin kapeampia raitoja. Kerien värit sopivat yllättävän hyvin yhteen, vaikka alun perin olin hieman epävarma siitä. Kerieni värit ovat S102 ja S40. Punaisemman kerän ostin torilta, kun Käsityökauppa Ilo oli siellä reilu vuosi sitten ja toisen ostin raitoja varten Maakarista. Kallista lystiä, mutta jostain syystä tykkään kovasti Noroistani. Vaikka lanka on epätasaista ja melkoisen värikästä. Kummassakaan kerässä ei tullut (ainakaan vielä) vastaan solmua, enkä saanut lankaa neulomalla poikki, vaikka aika napakkaan neuloinkin kaksi millisilläni. Ostan varmasti toistekin Noroja, jos siihen on varaa. Silk Gardenia tekisi mieli kokeilla johonkin. Olisikohan Silk Garden Noro-raitakaulaliina liian räikeä mustan takin kanssa...

Sukkaparit kannattaisi tehdä lyhyen ajansisään tai yhtaikaa. Oli raivostuttavaa huomata, että neulon tiukempaa kuin keväällä ja keltaisempi sukka onkin selvästi pienemmän oloinen kuin sinisempi, jonka tein maaliskuussa. Toisaalta ainahan ensin tekemäni sukka on isomman oloinen, sillä sovittelen ensin tehtyä huomattavasti enemmän koipeeni. Lisäksi ärsytti se, ettei minulla ole mitään muistiinpanoja silmukkamääristä tai muista yksityiskohdista. Piti vain laskea ja arvioida. Krääh.


Ohje: Perussukka omasta päästä. 4 kerrosta korkeat Nororaidat. Ranskalainen kantapää ja tavallinen kärki.
Lanka: Noro Kureyon Sock Yarn 92 grammaa kahdelta eri kerältä.
Koko: 36 ja paksut pohkeet.
Puikot: Pony 2 mm 20 cm metallisukkapuikot


Kiitos kommenteista Gail-huiviini.<3

13 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Ihanat. En koskaan kyllästy kattelemaan Nororaitareita (uusi sana!Haa!). :)

Pötkylä kirjoitti...

Ihanat sukat.:) Totta toi että sukat pitäisi tehdä heti putkeen tai molempia yhtä aikaa, mulla on kesältä yksi polvisukka valmiina ja se toinen vielä aloittamatta.:D No ehkä joskus sekin valmistuu.:D

kaisa kirjoitti...

Ihanat! Tosi kauniit värit sun sukissa. Mullakin on tuollaiset aloitetut jossakin. Pitäis kaivaa ne sieltä jostakin.

Mari kirjoitti...

Pirtsakat sukat!

Villasukka kirjoitti...

Norot ovat kyllä ihan ehdottoman ihania!

Heidi kirjoitti...

Hei! Ravelryn kautta linkkailin itteni sinun sivuile. Kivoja huiveja olet tehny - ja valtavan monta!
Mie en ole Noroja kokkeillu. En ees hypistelly. Se on kyllä hurjan kallista lankaa. Vaikka niistä kivat sukat saapiiki (niinko sullaki nyt), niin taian jatkossaki jättää Norot kauppaan. Onneksi raitoja saapii muutenki! :o)

Miu Miu kirjoitti...

Noronkin kannattaisi kyllä nimetä värisävynsä. Kaupassa on vähän helpompi muistaa että "aamunkoitto" näyttää kivalta kuin "263"...

Ihanat sukat :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan raikkaan väriset sukat! En ole koskaan neulonut polvisukkapituisia villasukkia, mutta mieli tekisi.

Edellisen postauksen gail on upea!

Ensimmäistä kertaa taidan täällä vierailla ja merkkasin kyllä seurattaviin. Ihania neuleita sinulla!

anpali kirjoitti...

öh, ja edellisen kommentin anonyymi oli minä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat!! Miten sait noin tasaiset raidat? Itselläni toi värinvaihtokohta on paljon epäselvempi..

Judiuni kirjoitti...

Anonyymille, nuo on siis neulottu kahdelta eriväriseltä kerältä. Langassa itsessäänhän on pitkät väriliu'ut.

Anonyymi kirjoitti...

Sama anonyymi täällä taas:) Mutta miten olet saanut raidat noin ettei pitkää väriliukua tulisi? Oletko joutunut pätkimään välistä lankaa?

Judiuni kirjoitti...

Sukat on neulottu kahdelta eriväriseltä kerältä. En ole pätkinyt lankaa, vaan joka neljännellä kerroksella olen vaihtanut toiseen lankakerään. Vaihtokohtaan tulee pienet lenkit raitojen yli nurjalle puolelle.