tiistai 8. syyskuuta 2009

Huivi


Print O' The Wave Stole -huivi on edistynyt vauhdilla. Välillä mietin olisiko pitänyt ottaa pienemmät puikot, mutta luulen, ettei neulos ole liian löysää. Kuva on kai viikonlopulta, sillä pääsin jo reunan kimppuun. Siihen se sitten tyssäsikin. Ensin en tajunnut ollenkaan miten saan sen oikeinpäin ja samalle puikolle ja sitten silmukkamäärät eivät suostuneet täsmäämään. Reunan kiinnittäminen ei ollutkaan niin helppoa kuin luulin. Keskipaneelin kuviosta pidin. Se oli mieleenjäävä ja kiva. Pitänee hajoitella kuviota jollain muulla langalla ensin.

2 kommenttia:

Nunt kirjoitti...

Suosittelen, että poimit reunasta silmukat pyöröpuikolle, ja otat samanpaksuisen sukkapuikon neulontaseuraksi. Sukkapuikolla reunus on helpompi neuloa, eikä kaapeli hankaloita kääntelyä. Noista kuvista tosin puuttuu se pyöröpuikko, mutta se oli vain kuvausteknisistä syistä.

Jos teit reunan nostamalla ensimmäisen silmukan neulomatta, sinulla pitäisi olla oikea määrä reunasilmukoita, jotta reunus menee (ainakin melkein) tasan. Niitä ylimääräisiä silmukoita voi sitten poistaa niin, että kulman lähestyessä kiinnittääkin reunuksen kahteen silmukkaan/kerrokseen yhden sijasta.

Itse silmukoita nostaessani en nosta silmukkaa pystyreunasta, vaan nostan vaakasuorassa nurjan silmukan luoman kohouman.

Tui kirjoitti...

Komppaan nuntin ehdotusta sukkapuikosta, silleen mä oon tehnyt reunuksia. :)