lauantai 26. syyskuuta 2009

Helmiostoksilla


Aeolian Shawl on poltellut mieltäni keväästä asti. Se on ollut välillä jonossani, mutta olen sen kerta toisensa jälkeen poistanut helmien ja nyppyjen takia. Melko tasan vuosi sitten ostamani Teeteen Elegant sopisi varmaan tähän hyvin. Se on ollut kerran puikoilla, mutta minulla oli varmaan liian suuret puikot, eikä siitä tullut mitään. Enkä jostain syystä lämpene Swallowtail -huivin ohjeelle. Toinen vyyhti on edelleen kerimättä. Kun merinosilkki alkoi tuntua jo ihan helpolta neulottavalta, uskalsin alkukuusta taas ajatella Elegantin neulomista. Aeolianiin saattaisi se just ja just riittää, mutta ne helmet. Konsultoin helmieläimiä ja -esineitä harrastavaa pikkusiskoani ja tänään sain aikaiseksi lähteä Kärkkäiselle helmiostoksille. Halusin helmiäisenvärisiä helmiä ja minua hieman harmitti ostaa sisältä punaliloja helmiäisenvärisiä, kun vaaleampia en löytänyt, mutta kokeeksi lankaan pujottamani helmet näyttävät itseasiassa hyvältä. Helmi on sisältä aikalailla langan värinen, mutta helmiäispinta saa sen näyttämään hyvältä langassa. Laskeskelimme, että kaksi pussia helmiä riittää reilusti ja lopuille on sitten jotain muuta käyttöä . Ohuempi virkkuukoukku piti myös ostaa, sillä millinen koukkuni ei taida mahtua ainakaan langan kanssa helmestä läpi. O,6 millinen koukku tuntui toimivan hyvin helmien ja ohuen langan kanssa. Helmipusseissa ei lue mitään kokoa, mutta koko sattuu hyvin langalleni. Nyt tekisi mieli jo luoda silmukoita, mutta täytynee yrittää hillitä, ettei käy niin, että huomaan kärsiväni startiitista. Merinosilkkinen Vicorian Trellis -huivi pitäisi saada ensin valmiiksi, niin saisin elegantin Addeille. Vielä kun ne nypyt eivät veisi hermoja sitten joskus, kun niitä joudun neulomaan.

3 kommenttia:

Nunt kirjoitti...

Jätin itse helmet pois kaikesta muusta paitsi siitä ihan viimeisestä reunakuviosta ja mielestäni hyvä tuli :) Että ei niiden helmien kannata antaa pelottaa, ja niitä nyppyjäkin voi jättää pois tarpeen mukaan ;)

anpali kirjoitti...

Olen neulonut yhden kapean huivin elegantista ja tykkäsin kovasti langasta. Tuo sinun lankasi on toooodella rekullisen värinen... melkein kateeksi käy.

Kerrohan neulomisen edistymisestä, minuakin kiinnostaisi tuo malli.

LankaLuolan Marika kirjoitti...

Mielettömän mahtavan ihana malli!