torstai 24. syyskuuta 2009

NorotustaVoiko kahta Noro-raidallista sukkaa neuloa yhtaikaa kahdelta kerältä yhdellä puikolla? Pikkuisen mietin onko yrityksessäni mitään järkeä, mutta silti piti eilen luoda silmukoita ja kokeilla. Vastaus lienee, että voi, mutta puikon on oltava pidempi. Kirpparilta ostamani 80 senttinen pyörö ei oikein riittänyt kahdelle sukalle, joten toinen muutti sukkapuikoille, mutta ajatus metrisistä Addeista alkoi ilmeisesti kyteä, sillä tänään ennen aamiaisen nauttimista tilasin Vuorelmalta kahdet metriset puikot. Tilasin "sukkapuikoiksi" kaksimilliset tavalliset pyöröt ja huivipuikoiksi nelimilliset pitsi-Addit. Nyt pitää sitten jännittää koko viikonloppu löytääkö kirje perille ja miten nopeasti puikkosia poimitetaan. Mikäköhän mielenhäiriö minulla oikein oli? Yleensä kammoan ja jännitän netistä tilaamista päiväkausia ennen kuin uskaltaudun tekemään ostoksia. Aamuvirkkuna en mielestäni ollut edes unenpöpperössä. Ehkä metsässä vietetyt päivät ovat aiheuttaneet raittiinilmanmyrkytyksen. xD

Samantyyppisiä häiriintyneitä ajatuksia aiheutti metsäretkellä löytyneet okrakäävät. Kuulin, että siitä saisi värjäämiseen punaviolettia sävyä ja irroittelin käävät ja pistin taskuun, kun ne oli esitelty. Kurssilla näkemistämme kääväkkäistä ehkä mielenkiintoisin oli tämä värjäilykääpä, suppilovahveroiden ohella. xD Pitänee mennä takaisin sinne pusikkoon etsimään lisää. Olen haaveillut kehräämisestä ja värjäämisestä salaa jo pidemmän aikaa, mutta jos kotikotona käydessä kokeilisi kääpien tehoa johonkin valkoiseen villalankaan. Harmi, ettei ole mummeja tai mummien rukkeja käytettävissä kehruunopetteluun. Äiti ihmettelee, että mihin minulla, nuorella ihmisellä, oikein on kiire. Mutta minkäs sille voi, että on kaikki-mulle-tänne-nyt-heti-tyyppinen ihminen?

Miten multa taas meni ihan ohi, että maanantaina oli neuletapaaminen? Kiva huomata pari päivää myöhemmin, että on unohtanut. :(

4 kommenttia:

kaisa kirjoitti...

Ne tulee aika nopeasti. Voi olla, että sulla käy niin kuin mullakin. Niitä lähetyksiä alkaa sitten tulla vähän tiuhemminkin. Kun ensin uskaltaa sen ensimmäisen tilauksen.

Miia-Rebekka kirjoitti...

Mä just kans kokeilin ekaa kertaa neuloa kahta sukkaa kerralla pyöröpuikoilla ja yllättävän nopeasti sen taktiikan tajus, mutta mullakin on 80 senttiset pyöröt ja ne on liian lyhyet.

Kehruu täälläkin olis unelmissa. Miehelle on jo tullut muutamaan otteeseen näytettyä nettisivuilta millasia rukkeja sitä nykyään onkin. Jos se vaikka tajuais joululahjaks ostaa. Tuskin tajuaa..

Mari kirjoitti...

Mahtoikohan siellä maanantain tapaamisessa olla ketään? Itse olin töissä, eikä listalla ainakaan kukaan maininnut, että oli tapaamiseen menossa... No, seuraava tapaaminen on kuitenkin sunnuntaina 4.10. klo 15, laitahan kalenteriin tai kännykkään hälytys tai jotain muuta, jotta muistat tulla! :)

Mielenkiintoinen tuo sinun Noro-kokeilusi. Minä teen tällä hetkellä ihan yksivärisiä hihoja molempia yhtä aikaa kahdelta kerältä, ja minusta siinä on jo riittävästi selvittämistä lankojen kanssa. ;) Joskus olen kyllä kirjoneulehihat neulonut yhtä aikaa niin, että lanka juoksee kerien molemmista päistä... :)

Flikka kirjoitti...

Mä olen menossa kehräyskurssille kansalaisopistoon lokakuussa, onnea sunkin kehräyshaaveille. Ihanan pirtsakan väristä sukkaa tulossa! Käy muuten kurkkaamassa blogiani, siellä on jotain sulle... :)