torstai 17. maaliskuuta 2011

Akryylikummajainen

Etsin hartianlämmittimeen/keeppiin joustavaa luontitapaa ja näin jossain blogissa luontimallitilkkusysteemin ja ajatus jäi muhimaan päässäni. Kaivelimme äidin varastoista jotain kivanväristä lankaa, jolla ei ole mitään käyttöä. Langaksi valikoitui viininpunainen akryylikammotus nimeltä Kati. Lankaa oli sopivasti reilu määrä, eikä lanka tuntunut kovin pahalta käsiin. Puikoiksi valitsin 3 milliset ruusupuupuikkoni siinä toivossa, että niiden kanssa ei akryylin neulominen tuntuisi niin ikävältä ajatukselta. Jos ruusupuun luksus tasapainottaisi projektia. En tiedä. Ei kauheasti toimi. Akryyli vaan kertakaikkisesti narisee äsyttävästi.


Ensimmäisenä aloituksena loin 26 silmukkaa tavalliseen tapaani ristiin. Seuraavaksi oli luontevasti vuorossa sama tavallaan takaperin ja sitten vanha norjalainen tapa. Tutustuin syksyllä silmukoiden luomiseen syvällisemmin ja käyn ensin läpi ne, jollain lailla tuttuina metodeina ja sitten etsin lisää. Tämän projektin ei ole tarkoitus olla valmis aikoihin. Olen kuullut että erilaisia tapoja luoda silmukoita olisi 30 - 40 erilaista. Otin äidin kaapista parittoman pitkän puikon, jolle säilön tämän. Jokaiseen tilkkuun solmin pahvin palan, jossa lukee mikä aloitustapa on kyseessä. Pahvinpalat leikkasin muropaketista kierrätyshengessä ja liimasin niihin valkoista tarraa, jolle kirjoitin luonnin nimen.

Harkitsen vielä teenkö toisen mallitilkkusysteemin päättelyille vai laitanko tähän samaan ne väliaikaisten aloitusten avulla. Väliaikaisen aloituksen avulla saisin samaan tilkkuun väliaikaisen aloituksen ja päättelyn testattua. Katsotaan sitä sitten.

3 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Onko nuo tilkut jotenkin yhdistetty? Miten?

Judiuni kirjoitti...

Ne on neulottu yhteen. Asetan entisen tekeleen uuden lapun kanssa päällekkäin. Uusi lappu on päällä ja nostan uudesta lapusta silmukan ja neulon sen yhteen edellisen lapun yläreunan silmukan kanssa kanssa. Kaikissa lapuissa pitää olla tietysti sama määrä silmukoita. Lapun yhdistämisen jälkeen neulon tekeleeseen pari riviä lisää ennen kuin yhdistän siihen uuden lapun.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Aina oppii uutta - kiitos vinkistä.