lauantai 12. maaliskuuta 2011

Viisikulmioita


Pyörittelin käsissäni pientä Novitan Tico Tico jämäkerää ja jotenkin tuli "vahingossa" tehtyä siitä niin iso pyörylä kuin vain noin 7 gramman nöttösestä tulee. Pyörylästä ei tullut pyöreää vaan lisäysten takia lähinnä viisikulmio. Tarkoituksettomasta lappusesta, jollaisia olen ajatuksissani tehnyt ennenkin, tuli inspiraatio tehdä lisää sinisistä sukkalangan jämistä viisikulmioita. Yhtäkkiä mielessäni siinteli tyynynpäällinen sinisistä viisikulmioista. Väleihin valkoista sukkalankaa. Sen täytyy olla nätti. Sitten joskus.


Olen tehnyt nippukaupalla miesten sukkia kirjavista sinisistä langoista. Sitä tietysti innosti se, että perhepiirissä on villasukkia arvostavia miehiä. Sukat ovat päätyneet käyttöön eikä kaappeihin liian hienoina. Kaivoin jämälankapussista lisää sinisiä lankoja, joista syntyi neljä viisikulmiota lisää. Koko määräytyi kätevästi ensimmäisen palasen mukaan niin, että yhden pituus on 10 senttiä. Langoissa on Austermannin Stepiä ja Araucanian Ranco Solidia sekä valkoista Zwerger Garnin Opalia, jolla virkkasin reunat palasiin. Ensimmäiset viisi palasta painavat vajaat 40 grammaa. Sinisävyisiä nöttösiä on vielä jäljellä. Samoin valkoisia. Katsotaan mitä tästä tulee. Valmista ei ehkä tule ihan vielä. En usko, että ihan niin paljon nöttösiä on jäljellä vielä, mutta ei tällä kai mitään kiirettä ole. Pitänee neuloa parit miesten sukat lisää varastossa olevista sukkalangoista, että saan lisää nöttösiä. Onneksi perhepiirin miehet ovat suunnilleen samankokoisia.


Pari valmista projektia on edelleen pingottamatta ja kuvaamatta. Pitäisi ryhdistäytyä.

2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Tuo on hauska malli ! Siitä tulee kyllä ihana valmiina. :-)

PikkuUnelmia kirjoitti...

Hienoja! Noistahan saa vaikka mitä, kunhan nöttösiä riittää! On se niin, että ei aina tarvii tehdä monimutkaista, että saa kaunista!