maanantai 7. maaliskuuta 2011

Koukussa koukkuamiseen

Varovasti ja hitaasti koukuttu tiskirätti valmistui. Opettelin sopivaa koukkuamisotetta hartaasti välttääkseni kipuja ja onnistuin melko hyvin. Jokin tässä koukkuamisessa viehättää suunnattomasti. Sitä tekee tekemisen ilosta, eikä lopputuloksella tai langallakaan ole niin väliä. Kamalan väriset Viola-puuvillalangat pummasin äidin varastoista. Kokeilin useampaa lankaa äidin varastoista ja totesin 3,5 milliselle koukulleni sopivimmaksi tämän Viola-langan. Se ei säikiinny tai muutenkaan kenkkuile koukulla. Viimeinen kerä on menossa, eikä tätä ole vähään aikaan myyty Anttilassa. Harmi.


Projekti: Tunisian crochet dishcloth #3 (Ravelry)
Ohje: Ei mitään varsinaista. 70 silmukkaa
Koko: 30 cm x 26 cm
Lanka: Sininen ja turkoosi The Cotton Garden Viola
Menekkki: 55 grammaa
Puikot: Inox 3,5 mm 30 cm koukkuamiskoukku
Aero 2 mm virkkuukoukku
Fiilis: Koukkuaminen on koukuttavaa edelleen.

Aloitin sitten uuden rätin taas ihan vain tekemisen ilosta. En ole vielä kokeillut yhtäkään räteistäni, mutta kai sitä täytyy kokeilla, kun on kerran tehnytkin. Siitäkin huolimatta, että koukkuaminen jumittaa niskat ja hartiat ja alkaa tekemään kipeää vasemmassa ranteessa ja oikeassa peukalossa. Ongelma on lievenemään päin, joten ehkä opin jossain vaiheessa rentouttamaan hartiat ja niskan kokonaan. Kädetkin varmaan tottuvat. Haaveenani on koukuta palapeitto luonnonvärisistä itsekehrätyistä villalangoista sitten joskus, kun saan rukin hankittua ja lankaa kehrättyä. Värttinällä kehrääminen osoittautui tajuttoman hitaaksi ja se jumitti hartiat ja niskat aivan totaalisesti.


Lisäsin lankalaihdutustilanteen sivupalkkiin. Kaikki käyttämäni puuvillalangat ovat äitini virkkauslankavarastosta, joten ihan täysin kulutukset eivät vastaa oman varastoni kevenemistä. Päätin, että syksyyn asti on kulutettava joka kuukausi enemmän lankaa kuin ostaa. Tässä kuussa joudun yhden pipolangan ainakin ostamaan, mutta kun toista kiloa on kulunut jo tänä vuonna lankaa, niin kai yhden pipolangan voi jo ostaa. Olin kyllä tänään Käsityökorissa vähällä ostaa Dropsin silkkialpakkaa. Siinä on niin ihania värejä. Syksyllä katson uudestaan, onko lankavarastoa vieläkin laihdutettava.

Ei kommentteja: