maanantai 21. maaliskuuta 2011

Virolainen pitsiruutu

Peittoprojektiin jatkoa vaihteeksi. Hoksasin, että joululahjaksi saamassani Nancy Bushin Pitsihuivit neuloen -kirjassa on peittoprojektiini sopivia pitsikuvioita. Ensimmäiseksi otin käsittelyyn Lehdenpuolikaskuvion (Poollehekiri), johon iskin silmäni heti ensiselailulla. En malttanut odottaa, vaikka keskeneräisiä projekteja on kesken muutenkin liikaa. Laskin, että leveän kuvion vuoksi tarvitsin 49 silmukkaa, joka on hiukan enemmän kuin muissa peittopalasissani, mutta pingotan palaset samankokoisiksi vielä ennen yhdistämistä. Mutta en murehdi sitä vielä. Palasista on vasta viidennes valmiina. Kuvion toistin kuusi kertaa ja ruutu on pikkasen isompi kuin muut, mutta olkoon. Kuvio ei ihan sattunut.


Projekti: Blanket piece #9 (Ravelry)
Malli: Poollehekiri (Nancy Bush: Pitsihuivit neuloen)
Koko: 25 cm x 25 cm
Lanka: Kanervanvärinen Novita 7 Veljestä
Menekki: 33 grammaa
Puikot: Pony Bambu 4 mm 30 cm pitkät puikot
Fiilis: Kiva saada tätäkin ikuisuusprojektia eteenpäin.

Poollehekiri-kuvio ei ollut ehkä parhaimmillaan seiskaveikassa, mutta menköön, sillä haluan vain päästä eteenpäin peittoprojektissani, sillä se keventää huomattavasti lankavarastoani. Pidin kovasti tämän kuvion neulomisesta. Kokeilisin sitä BC Garnin Jaipur Silk Finolla, mutta vaihdoin sitten Ishbel-huiviin, sillä lanka ei olisi riittänyt suorakaiteen muotoiseen huiviin. Silti oma virolaispitsihuivi jäi kummittelemaan mieleen. Ehkä suunnittelen vielä oman huivimallin tätä pitsikuviota hyödyntäen. Liian monessa kirjan huivissa on nyppyjä, joita inhoan, enkä siksi tule kovin montaa kirjan malleista toteuttamaan. Poollehekiri keskipaneliin, jokin toinen kuvio väliin ja reunaan jokin reunakuvio. Tämä juttu menee vielä mietintämyssyyn ja monta projektia on valmistuttava ennen kuin kehtaan aloittaa uusia.

Tässä taas huomasin, miten huonosti pitkät puikot sopivat neulomiseen. Pitää ajatella missä neuloo ja miten neuloo, kun puikot tökkivät molemmille sivuille ja kädetkään eivät ilahtuneet pitkien puikkojen käytöstä, mutta bambupitkiksilläni on tunnearvoa ja siksi niitä tulee käytettyä. Onneksi minulla on useitaprojekteja kesken ja voin vaihtaa vähän väliä neuletta. Eri välineillä kädet rasittuvat eritavoin ja vältän pahimmat kipeytymiset.

1 kommentti:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kaunispintaista ja väristä neuletta.