tiistai 2. elokuuta 2011

Spey Valley


Hoitokissani emäntä harrastaa vaeltamista ja vaelluskengissä on kuulemma ohuet villasukat kivoja. Ostin Lumoavasta langasta puolukanpunaista Drops Fabelia ja sukat hyppäsivät puikoille heti. Perussukkalangalle sopii perusohje. Katsoin jonostani lähinnä perusohjetta olevan ohjeen sopivalla silmukkamäärällä ja vaihteeksi asiat loksahtivat paikalleen kuin itsestään, enkä joutunut vaihtamaan ohjetta montaa kertaa. Sukat valmistuivat ennätysajassa, vaikkei mitään kiirettä ollutkaan. Mikä lie kohtaus. Kärjen neuloin toiseen sukkaan elokuun puolella, mutta päätin laskea molemmat kerät silti heinäkuun langankulutukseen. Vielä ehdin neulomaan muuta tässä kuussa. Ohjeessa on varressa yksityiskohtia, mutta muuten nämä ovat perusjoustinneulesukat ranskalaisella kantapäällä ja pyöreällä kärjellä. Ohjeessa on pääosa sukasta 5o, 2n -joustinta, mutta epäilen, että se ei vedä kasaan kunnolla käytössä ja jatkoin varren alun 2o, 1n, 2o, 2n -joustinta muuhun sukkaan. Ulkonäöllisesti ei kummoinenkaan ero.

Projekti: Spey Valley Socks (Ravelry)
Ohje: Spey Valley by Nancy Bush (Knitting on the Road)
Koko: 39
Lanka: Puolukanpunainen Garnstudio DROPS Fabel
Menekkki: 72 grammaa
Puikot: KnitPicks Harmony 2,25 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Kivat perussukat


 Eniten mallissa pidän varren yksityiskohdasta nimeltä Vikkel Braid. Minulla on ikävä tapa aloittaa lukematta ohjetta ensin läpi ja välillä tulee suuria yllätyksiä. Tämä oli ihan yhtä hämmentävää kuin myssyn aloittaminen kolmella ja suorakaiteen muotoisen huivin viidellä silmukalla. Olin ihan haavi auki, kun käskettiin tekemään Vikkel Braid ja katsoin ohjetta toiselta sivulta. Siis tee mitä!?!?. Vikkel Braid on tuo kohta, jossa silmukkarivi kiertää vaakasuoraan varren ympäri. Olin aivan varma, että se kiristää ihan kauheasti, mutta itseasiassa se joustaa hyvin. Neuloin sen tosin tahallani löysälle. Kuvassa sukka näyttää ihan kauhealta. En käsitä miten kamera teki sukan varresta noin hirveännäköisen. Se on ihan hyvinnäköinen, kun silmällä katsoo.


Fabelia neuloin ensimmäistä kertaa, vaikka tämä oli kolmas kerta, kun ostin sitä. Lanka vaikutti ihan hyvältä perussukkalangalta. Ei mitään ihmeellistä, pikkaisen karheaa, mutta hinta-laatusuhde on näin edullisessa langassa kyllä kohdallaan. Kuulemani mukaan kestävätkin hyvin. Langasta tosin sai nyppiä ikäviä kovia vaaleampia kuituja. En tiedä ovatko ne peitinkarvoja vai mitä. Puikkokooksi olisi ehkä voinut ottaa joka 2 milliset. Jälki on epätasaisempaa kuin normaalisti. Minulla on yleensä aivan tappotasainen käsiala, johon on syynä kai käsialani tiukkuus. Täytyy seuraavassa Fabel-sukkaparissa kokeilla 2 millisiä puikkoja. Lanka toisaalta vaikuttaa hitusen palksummalta kuin muut juoksevuudeltaan vastaavat sukkalangat kuten Step. Silmukoita tarvitsee hieman vähemmän. Silmukkamäärä on tässä 63 ja se olisi Stepille liian vähän.

5 kommenttia:

Roina kirjoitti...

Ihanat sukat! Minä suorastaan rakastan Fabelia, ihan kuin muitakin Dropsin lankoja :)

Emma kirjoitti...

Hyvän väriset sukat! Ja kiva vikkeli :D

Maikki kirjoitti...

Hienot sukat, ihanan lämpöinen väri.

Pivikki kirjoitti...

Kauniit sukat, jotenkin kovin jouluiset!

Oletko muuten portti 2011:sta menossa?

Blogissani ARVOTAAN, joten mukaan vaan! Onko sinulla avain onneen?

Mukavaa viikonloppua toivoopi Pivikki

Judiuni kirjoitti...

Vähän on juu jouluinen väri, mutta saajalleen sopiva. Luonnossa väri on lähinnä puolukkaa eikä joulua. :)

En ole Porttiin menossa. Ei ole varaa. :(