torstai 2. helmikuuta 2012

Blogihaaste

Neuleaddiktio-blogista nappasin mukaani haasteen, jossa pitää listata 4-5 blogia, joilla on alle 200 lukijaa. Valinta olisi ollut liian vaikeaa, sillä useimmilla lukemillani blogeilla ei ole hirveästi lukijoita, joten rajasin alle 30 lukijan blogeihin. En ole uudistuneesta Google readeristä löytänyt tilastoja enää ollenkaan, joten katsoin Google lukijoista blogien sivupalkeista. Ajattelin, että luvut korreloisivat jollain tavalla. Seuraan RSS-syötteinä reilua sataa neuleblogia, joten valinnan varaa riitti. Valitsin blogeiksi seuraavat suosikkini:

Täydellinen sininen, joka on varsin uusi blogi, mutta alku on hyvin lupaava.
Sohvi kuttoo, jota olen seurannut vajaan vuoden eli miltei alusta asti.
Jaapa, jonka suosion vähyyttä en ymmärrä. Olen seurannut pitkään ja luulin, että lukijoita olisi paljon enemmän.
Kokopäiväneuloja, jonka löysin samalla tavalla kuin monen muunkin eli Feedjit-listalla lukijoiden saapumisosoitteena. Monta ihanaa blogia olen löytänyt, kun niiden sivupalkeissa on linkki blogiini ja lukijat saapuvat sitä kautta.
Silmukkasoppa, jonka löysin muistaakseni kommentin kautta.

Haasteen saa kaapata mukaansa kuka tahansa. :)

Blogeista tuli mieleeni haluaisivatko lukijani sivupalkkiin listan seuraamistani blogeista? Olen yrittänyt välttää sivupalkin liiallista paisuttamista ja ajatellut, ettei se mahtuisi, mutta onko sen niin väliä, miten pitkä sivupalkki on?

-----

Lopuksi tammikuun langankulutustilanne. Lankaa kului vaivaiset 300 grammaa ja 1000 metriä, kun aloitin vuoden leikkaamalla leipäveitsellä etusormeeni ja neulomiset olivat tammikuun puoliväliin asti hyvin vähissä ja sen jälkeenkin on ollut vähän veto pois. Ilmeisesti flunssan vuoksi. Lankaa ostin vain yhden sukkalankakerän, joten tammikuun lankataseeksi muodostui -200 g. En aio totaalista lankalakkoa pitää, mutta joka kuukausi pitäisi saada miinuksen puolelle. Toivotaan parasta.

5 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Isot kiitokset tunnustuksesta! Minusta olisi mukava nähdä mitä blogeja seuraat.. Sieltä voisi löytää taas itsellekin mieluista luettavaa.

JaaPa kirjoitti...

Kiitos tunnustuksesta ja kiva, kun tykkäät blogistani, vaikka päivitykset ovat aika hitaanlaisia olleet viime aikoina.

Minulla tuntui lukijat "kadonneen", kun siirryin vuodatuksesta bloggeriin, jos kommenttien määrään on uskomista. Toisaalta kommentointi ehkä sinälläänkin on vähentynyt blogeissa.

Tosiaan blogin sivupaneelin mukaan tilaajia on 10. Sen sijaan google readerin tilausmäärä on tällä hetkellä 50 (mä tilaan sitä itsekin! ;) ) ja oliskohan blogi blogilistallakin, ainakin joskus on ehkä ollut. En kyllä tiedä, onko blogilistaa edes olemassa enää.

Mutta olipa kiva katsoa, onko tilaajia, en ole edes ajatellut asiaa aikoihin. Kun ei ehdi edes blogata ;)

JaaPa kirjoitti...

Ja lisätään, että minä ainakin löysin google readerin lukijat siitä kohdasta "syöteasetukset" -> "näytä tiedot ja tilastot"

Sohvi kirjoitti...

Kiitos tunnustuksesta:) Jos sen blogiluettelon toteuttaa bloggerin työkalun avulla (kuten esim. mulla on), niin sieltä saa valittua kuinka monta blogia näkyy kerralla. Näin taitaa olla ainakin Lumoavan Lnagan blogissa. Listan lopussa on sitten linkki, jonka avulla lukija voi klikata loputkin esille.

Judiuni kirjoitti...

Elina: Ole hyvä.

Jaapa: Ole hyvä. Mä yritän keksiä linkitettävää, jos vaikka saisin jonkun lukijani alkamaan lukijaksesi. Kiitos vinkistä. Meni kauan, mutta löysin lopulta tilasti. Hankalaan paikkaan oli piilotettu, mutta nyt pääsen tutkailemaan tilastoja.

Sohvi. Ole hyvä. Päätin lisätä blogilistan sivupalkkiin. Ei siinä ole kuin vaivaiset 121 blogia. Kauhea homma oli kaikki lisätä, sillä suurinta osaa ei ollut Google readerissä valmiina, vaan suurin osa piti käsin lisätä. Puuh.