keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Helmikuun hullutuksista

Helmikuun lankahankinnat menivät aivan käsittämättömille luvuille. Syytän siitä Dropsin Sukkajuhlaa. Se on suurin syyllinen, mutta Tuulian ihanilla väreillä oli niilläkin oma osuutensa. Enkä tietenkään ole ostanut villaa kehrättäväksi kuin reilut puoli kiloa. Eilen näin taas Tuuliaa ja mukaani tarttui letti aivan minun väristä Wensleydalea, vaikkei minulla taida vielä olla taitoja sen kehräämiseen. Villatakkilangat painavat sukkalankojen ohella luvussa osan ja niihin on syynä ihana väri ja se, että Lumoavan langan kanta-asiakaskortti oli sopivasti käytettävissä. Yhteensä ostin 2,1 kiloa lankaa. Aivan järkyttävää. Onneksi ensikuussa tuskin on näin hyviä tarjouksia ja alennuksia tulossa. Yritän lankalakkoilla ensikuun ja ehkä seuraavankin. Voi kun joskus tulisi se lanka-zen.

Kuka ei kuulu joukkoon?

Sitten tuli inspiraatio. Kello oli paljon ja karkauspäivä lähestyi hälyyttävää vauhtia, mutta lankaa ja puikot olisi pitänyt saada heti. Veera Välimäen Color Affection on ollut ihan nätti pitkään, mutta sitten näin Ravelryssa Gosikin huivin Alpacasta ja Delightista(Flickr) ja se iski kuin metrinen halko. Minulla on sopivasti hieman juuri oikeaa vaaleanpunaista Zorasta yli jääneenä. Minun on pakko apinoida nuo värit. Juuri tuo ihana Delight on huudellut minulle muutaman päivän ja se olisi vielä päivän tarjouksessa. Pakko saada! Sen seuraksi tuhoaisin vaaleanpunaisia lankoja varastosta. Pitäähän minun neuloa ihanalle huiville pipo ja kämmekkäät, ehkä myös lapaset ja panta tai jokin korvien semmoinen lämmitin. Minullahan on sopivasti vaaleanpunaista Dropsin Baby Merinoa ja Nepalia sekä Novitan Luxus Windiä. Lankakauppaan oli siis sännättävä heti aamusta hiukset kosteina eikä kohta. Ohjehan oli pakko ostaa heti inspiraation iskettyä, vaikka silmät olivat jo ristissä ja nukkumaanmenoaika jo mennyt.

Vaan kun olisi edelliset suuret inspiraatiot olisi neulottuna. Inspira Cowl ei ole vielä puikoilla, mutta se on heti seuraavana jonossa. Delightin värit ovat huikeita, kun niitä alkaa katsomaan tarkemmin. Värit Inspiraa varten ovat siis 10, 11 ja 14. Yli jäävistä keristä tulee Inspiran inspiroimia asusteita hartianlämmittimen seuraksi. Tai sitten aloitan Pucker-sukat, joita varten ostin siniturkoosin Fabelin ja sen kaveriksi kaivoin valkean Tico Tico kerän. Valkeaa Fabeliakin piti olla, mutta sitä ei löytynyt tähän hätään ja se olisi ehkä loppunut kesken, joten otetaan Tico Tico varmuuden vuoksi. Kerroinko jo, että neuleinspis on niin kova, ettei varmaan kuunaan ole näin paljon puikot syyhynneet?Helmikuun langankulutus oli ihan normaalissa. Lankaa kului 600 grammaa ja reilut 2200 metriä. On se ehkä hitusen enemmän kuin keskimäärin, mutta ei paljon. Tilaston kaunistamiseksi neuloin kiireesti valmiiksi useamman projektin. Vielä on muutama rivi yhdestä huivista neulomatta, mutta se valmistuu kyllä vielä tämän kuun puolella. Lähiaikoina siis luvassa valmistuneita huiveja ja ainakin yhdet sukat vielä.

Hyvää karkauspäivää kaikille!

3 kommenttia:

Enya kirjoitti...

Veera Välimäellä on mukavan erilaisia huivimalleja. Minullakin pari niistä pääsee puikoille tämä keväänä. Mukavaa karkauspäivää myös sinulle!

Moffi kirjoitti...

Hui, sulla on kyllä aikamoinen vauhti ja inspiraatio myräkkä päällä! Mulla kans Color Affection työn alla, valmistunee ihan näinä päivinä.

Judiuni kirjoitti...

Color Affection on ensimmäinen Veera Välimäen malli, jonka aion toteuttaa. Joo. Mulla on kauhea meno päällä. xD